Menü Kapat

JEOTERMALLE ISINMA ZAMMINA CHP TEPKİSİ

Simav Belediye Meclisinin son toplantısında jeotermal enerji ile konut ısıtılması ve 7/24 sıcak su kullanımı hizmetine 2023 başından itibaren metrekare bazında %40 zam yapılmasına Cumhuriyet Halk Partisi Simav İlçe Başkanlığı tepki gösterdi.

Simav Belediye yönetiminin; jeotermal enerji ile konut ısıtılması ve sıcak su kullanımı konusunda maliyet girdilerindeki artışı ve bu girdilerdeki olabilecek olası artışları dikkate alarak 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren zam kararını yürürlüğe koymasından dolayı CHP Simav İlçe Başkanı Bünyamin Kısa, partisinin ilçe merkezinde gazetemize açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Simav’da da hayat pahalılığı tüm alanlarda devam ederken jeotermalle ısınmayı bir yaşam tarzı gören abonelerin yeni zam kararıyla şaşkına döndüğünü dile getiren başkan Kısa, “Simav’da hayat pahalılığı devam ederken ne yazık ki jeotermalli hayatımız yine zamlanmıştır. Hâlbuki yerel yönetimler demokrasiyle yönetimde öncelikle halka hizmet için vardır. Böylesine ulvi bir görevi yönetmeye talip olanlar; öncelikle halka daha rahat, daha modern ve daha ekonomik bir yaşam sunmak hedefinde olmalıdırlar. Bir başka deyişle; bulunduğumuz kentte, eğitim, öğretim, sağlık, fukaralık gibi konularda merkezi yönetimin yetmediği yerlere yerel yönetimlerin halkın yararına yardıma koşması öncelikli görevi olmalıdır” dedi.

Simav Belediyesinin gerçekleştirdiği ve Meclis Plan Bütçe Komisyonundan gelen zam kararlarına ilişkin raporunu değerlendirdiği son meclis toplantısında jeotermale oy çokluğu ile zam kararı, Simav’da yaşayan jeotermal abonelerinin çoğunluğunun altından kalkamayacağı kadar ağır bir yeni fatura yükü getirdiğini iddia ederek sözlerini sürdüren Kısa, “Ayrıca 8 aylık ödemeyi 12 aya çıkarmak yapılan zam oranının gizlenmesi, 8 ay ödeme uygulamasında yeni zamlarla fatura yükseleceği için ödemeyi 12 aya çıkararak faturadaki rakamı küçültmek bence yıllardır sürdürülen bir uygulamanın sonlandırılmasıdır. Halkımız bu uygulamanın getirdiği avantaj ve rahatlıklardan mahrum bırakılacaktır” dedi.

Belediye hizmetlerinin halka hizmet olduğunun altını çizerek alınan zam kararı ve uygulama şeklinin tekrar gözden geçirilmesinin mümkün olduğunu da ifade eden CHP İlçe Başkanı Bünyamin Kısa, “Bize göre hatadan dönmek, her kesimden katılacak vatandaşlarla yapılacak bir toplantıyla jeotermalle ısınma alanında bedel konusunda ortak bir karar almak hiç de zor değildir. Kaldı ki belediyeler halka hizmet noktasında kâr peşinde değil hizmet peşinde olmalıdır. Belediyelerin kuruluş ve işleyiş amacı da budur” diyerek sözlerini tamamladı.