Menü Kapat

KARACAHİSAR’A BAYAN MUHTAR

Simav’da köy ve mahalle muhtarı olarak görev yapan 119 muhtardan birisi olan Karacahisar Köyü Muhtarı Hüseyin Balaban’ın görevinden istifa etmesi nedeniyle yerine Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu tarafından inşaat mühendisi Kübra Tekel Aktulun görevlendirildi.

Simav’ın bir zamanlar 21 beldesinden birisi olan ve nüfus azlığı nedeniyle ‘Köy’ statüsüne dönen ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Karacahisar Köyünde seçimle gelen muhtarın görevinden ayrılması, yerine atanan birinci aza Hüseyin Balaban’ın da görevinden istifası ile boşalan muhtarlık makamına; Simav Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinde ve Kuşu Belediyesinde İnşaat mühendisi olarak başarıyla görev yapan Kübra Tekel Aktulun getirildi.

AKTULUN İLÇENİN İKİNCİ BAYAN MUHTARI..

Bir zamanlar yine ilçe merkezine bağlı Kalkan Köyünde Simav’ın ilk ‘Bayan Muhtar’ı olarak hizmet veren Ayşe Karahan’ın ardından ilçenin ikinci bayan muhtarı olan Aktulun, evli ve bir çocuk annesi.

ŞAHSIMA DUYULAN GÜVENLE MUHTAR OLDUM..

Simav’ın 119 muhtarından birisi konumuna gelen Karacahisar Köyü Muhtarı Aktulun yapılan görevlendirmeyle ilgili olarak gazetemize şöyle konuştu; “Kaymakamlığımız tarafından Karacahisar’a muhtar olarak atanmam bana göre şahsıma duyulan güvenden öte bir şey değildir. Ben de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere ve seçilecek yeni muhtara mazbata verilene dek yürüttüğüm görevlere ek olarak muhtarlık görevimi de tarafsızca ve Karacahisar halkının desteği ile sürdüreceğim. Allah mahcup etmesin” dedi.