Menü Kapat

KARANLIĞIN DÜŞMANI, AYDINLIĞIN BEKÇİLERİ SİMAV’DAN YETİŞİYOR

İnsanlık için en önemli buluşlardan birisi olarak kabul edilirken karanlıkların aydınlığa geçişte, yiyecekten içeceğe her şeyin üretilmesinde başrol oynayan elektrik enerjisi, çeşitli santral ve trafolardan insanlığa sunulurken bu alandaki işlemleri yapan ve kesintisiz enerji için nöbetleri tutan isimsiz kahramanların birçoğu Simav’da yetiştiriliyor.

Türkiye’nin iktisadi devlet kuruluşlarının en önemlilerinden birisi olan kısa adı TEİAŞ olarak bilinen Türkiye Elektrik İletişim Anonim Şirketi’ne bağlı Simav’daki tesis sorumlusu Murat Sapmaz, hizmet verdiği kurumunun ihtiyacı olan personellerin 2024 yılında da eğitimlerinin sürdürüldüğünü bildirdi.

18 BİN DOLAYINDA ÇALIŞAN..

TEİAŞ’ın Türkiye’nin kullandığı elektrik enerjisini 22 bölge müdürlüğü, 10 yük tevzi istasyonuyla günün 24 saatinde 18 bin dolayında çalışanıyla yurdun 4 bir yanına sevk ve idare ettiğine dikkat çeken Sapmaz, “Böylesine önemli bir gücün yönetimi de elbette kalifiyeli ve tecrübe kazanmış personellerle gerçekleşiyor. Simav olarak bizlerde kesintisiz enerji, enerjinin sürekliliği için bir eğitim merkezi olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi 2024 yılının ilk personellerinin eğitimlerini tamamladık. Bu eğitimlerde başarılı olması yanı sıra işini mesleği olarak kabul eden Hasan Başhan ve Emin Karagöz artık TEİAŞ’ın isimsiz kahramanları arasına katılmışlardır. Onları yetiştiren, mesleğinin önemini ve değerini idrak ettiren öğretmenlerimize de teşekkür ederim” dedi.

BAZI İLLERDE DE EĞİTİMLERİMİZ VAR..

Simav TEİAŞ olarak yetiştirdikleri trafo personellerinin birçoğunun TEİAŞ’ın yurda yayılmış tesislerinde görev yapmayı sürdürdüğüne de dikkat çeken Murat Sapmaz, “Artık sadece Simav’da personel yetiştirmiyoruz. Yasal başvurularını zamanında yapmış ve üstlerimiz tarafından kabul görmüş Simavlı gençlerimizi şirketimizin Bursa, İstanbul, Eskişehir gibi illerdeki tesislerimizde de eğitimlerini almalarını sağlayıp başarılı olduklarında personel listemize dahil ediliyor” diyerek sözlerini tamamladı.