Menü Kapat

KAYMAKAM KARALOĞLU’NDAN GAZETEMİZE ZİYARET

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, geçtiğimiz Eylül başından bu yana görevini sürdürürken kendisine hoşgeldiniz ziyaretlerinde bulunan resmi ve özel sektör kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarına iade-i ziyaretlere başladı.

Kaymakam Karaloğlu’nun ziyaretlerde bulunduğu adreslerden birisi ilçenin tek basın yayın organı Simav’ın Sesi Gazetesi oldu. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Faruk Yalçın ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arıgümüş ile bir araya gelen kaymakam Karaloğlu, Eylül ayından bu yana yaptığı ve yapacağı bazı çalışmalardan, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan proje ekibi ve bu ekibin ürettiği projelerin bazılarının yabancı dilin öğrenilmesi, pekiştirilmesi açısından İngilizce alanında çalışmalardan söz etti.

Sürdürdüğü köy gezilerinde tarihsel açıdan bu güne kadar 38 köye ziyarette bulunduğunu, Simav’ın altının ve üstünün zenginliklerle dolu ve bakir olduğunu savunan Karaloğlu, Cuma mahallesinin Harmancık bölümünde atıl vaziyetteki eski Kur’an Kursu pansiyonunun bölgedeki ev hanımlarının üretim ve istihdam odaklı mesleki kurslarla meslek sahibi olmalarını planladıklarını ifade etti.

Köy gezilerinde bugüne kadar KÖYDES projeleriyle çok iyi yatırımların yapıldığını gözlemlediğini de hatırlatan Karaloğlu, “Elbette köylerimizde acil ve öncelikli olan ihtiyaçları devletimizin kaynaklarını en iyi ve yerinde kullanarak gidermeyi sürdüreceğiz” dedi.