Menü Kapat

KAZCIOĞLU’NDAN ŞAMPİYON VOLEYBOLCULARA “HAYAT DERSİ”

KAZCIOĞLU’NDAN ŞAMPİYON VOLEYBOLCULARA “HAYAT DERSİ”

Simav’da ilk kez amatör spora destek veren özel sektör kuruluşu olan Kazcıoğlu Industrial, kurucusu olduğu Özel Şeref Koleji’nin çatısı altında faaliyet gösteren Simav Şeref Koleji Spor Kulübü Voleybol Takımının ‘Kütahya Kulüpler Arası Genç Erkekler İl Şampiyonu olmasıyla Simav’ın adını bir kez daha başarıyla duyurdu.

Şeref Koleji Spor Kulübü Başkanı ve voleybol antrenörü olan Çetin Aysu, Kütahya Şampiyonu olan ve Voleybol Genç Erkekler Kütahya Şampiyonu olarak Düzce’de yapılacak bölge şampiyonasına katılacak sporcularıyla Kazcıoğlu Industrial ile Kazcıoğlu Spor Kulübünün onursal başkanı olan iş insanı Şeref Kazcıoğlu’nu Kazcıoğlu Industrial tesislerinde ziyaret etti. 

KAZCIOĞLU İSMİNİN MÜCADELESİNİ VERİYORSUNUZ..

Voleybol takımını karşılayan ve Kütahya Şampiyonu olmalarından en az kendileri kadar mutlu olduğunu voleybolcuların ellerini sıkarak ifade eden Kazcıoğlu, “Sizler Kazcıoğlu ismi altında mücadele verirken aynı zamanda bir markayı en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesini başarıyla veriyorsunuz. Bu, hem eğitim hem de spor hayatınızla ilgili gelecek planlarınızın içinde sürdürdüğünüz en önemli sorumluluk. Sizleri antrenörünüz Çetin Aysu ile birlikte yürekten kutluyorum” dedi.

ÇETİN AYSU, “HER BAŞARI YENİ BAŞARILARIN KAPISINI AÇAR”

Simav’da özellikle voleybol sporunun gelişmesine ve yaygınlaşmasına önemli katkıları olan, kurduğu takımlarla elde ettiği başarılarla ilçenin ve Kütahya’nın adını duyuran Çetin Aysu ise Ramazan Bayramının hemen ardından Düzce’de yapılacak olan, Bolu, Karabük, Düzce, Bartın ve Bilecik illerinin katılacağı bölge şampiyonasına katılacaklarını burada da başarılı olduklarında Genç Erkekler Voleybol Takımları kategorisinde Türkiye’nin 16 takımı arasına girmeyi hedeflediklerini açıkladı.

KAZCIOĞLUNDAN SPORCULARA HAYAT DERSİ..

Her ne kadar voleybol dünyasının Simav’daki temsilcileri olsalar da onlara sporun dışındaki iş dünyasının acımasız rekabeti, kurum olma, üretim ve istihdamda başarıyı yakalama, çalışan ve tesis olarak sürekli olarak kendini yenileme alanlarında neler yapılabileceği konusunda hayatında verdiği ve kazandığı mücadelelerden örnekler anlatan iş insanı Kazcıoğlu, “Sizin voleybolda kazandığınız başarı ile Kazcıoğlu Industrial olarak bizim iş dünyasında elde ettiğimiz başarının hiçbir farkı yok.

Sizler bugün onurla kazanarak bana teslim ettiğiniz şampiyonluk kupasıyla başarınızı ispatladınız. Biz ise üretim ve istihdamla doğduğumuz bu memleketi bir adım öteye taşımanın sevinciyle yolumuza devam ediyoruz. Kısacası sizler ve bizler hayallerimize başarılarla ulaşmanın gayretindeyiz. Yoksa birbirimizden hiçbir farkımız yok” dedi.

BİR EVİN ALT KATINDAN MODERN TESİSLERE..

İş dünyasında kendine yer bulmak isteyen her kişinin öncelikle ulaşacağı hedefi olmakla birlikte asla geldiği yeri unutmaması gerektiğine de dikkat çeken Kazcıoğlu, “Ben ve kardeşlerim nereden geldiğimizi hiç unutmadık. Uşak (Atatürk) caddesindeki ahşap bir evin avlusunda kurmaya çalıştığımız kamyon tamirhanesinden iş dünyasının bu günlerine gelinceye kadar verdiğimiz mücadeleler hiç kolay geçmedi. Sanayi Sitesine taşınmayla hız kazanan yeni hedeflere yol almamız, büyümemiz ve bazı nedenlerle parçalanmamıza rağmen bugün dimdik ayakta isek, inanın bunda da hedefe ulaşma ve yılmadan çalışmak vardır. Çocukluğumuzu yaşayamadığımız bu acımasız iş dünyasında bugün SETAŞ karşısına kooperatif olarak 15 ayrı marka sahibi üreticilerle yeni tesislerimizi kurmanın mücadelesini verirken inanın ne zorluklarla karşı karşıya kaldığımızı anlatmak saatler alır. Arazisinden toprak yapısına, yol yapımından projelerin onaylanmasına,  doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, elektrik hatlarından yaşanan ve yaşanmaya devam eden enflasyon canavarıyla mücadeleden önce pandemi, ardından da Kahramanmaraş depremleriyle kuruluş dönemimizde verilen mücadeleler, adeta bir savaştan zaferle çıkmamızı andırmaktadır. Az kaldı. SİMSAN adını verdiğimiz bu üretim ve istihdam merkezimiz içeriği, özellikleri, enerjiyi en iyi şekilde kullanımı hatta çevreyi en az kirletme hedefleriyle sadece Kütahya’ya değil, Türkiye’ye örnek olacak özellikler taşıyacak” diye konuştu.

Z-KUŞAĞI OLARAK SİZLERİ GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ..

Türkiye’nin genç kuşağının Z-Kuşağı olarak adlandırıldığını ve bu kuşaktan gelecek açısından ümitli olduğunu belirterek voleybolculardan gelen soruları da yanıtlayan Kazcıoğlu, iş dünyasının günümüzde yaşadığı zorluklardan ve sıkıntılardan da söz ederek, “Öncelikle hayatta ne yaparsanız yapın, neyi hedeflerseniz hedefleyin, önce eğitimli olun. Eğitimini aldığınız hele hele mesleki açıdan ise o dalda mutlaka başarıyı hedefleyin. Çünkü bugün üniversiteyi bitirip de diplomasında yazan mesleği yapamayan yüzbinler var. Sebebi ise diplomadaki mesleğini öğrenmediklerinden, elindeki diplomanın her kapıyı açacağını sandıklarından. Ben ortaokul mezunuyum. Meslek Lisesine giderek okuma fırsatını tamirhanedeki görevlerim nedeniyle gerçekleştiremedim. Ama bugün merhum babamızın adını taşıyan Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ve buna bağlı merhum annemizin adını taşıyan Türkiye’nin ilk 5 yatılı pansiyonu arasında yer alan Raife Kazcıoğlu Çırak Öğrenci Pansiyonu, tüm Kazcıoğlu Ailesinin Mesleki eğitime verdiği önemin parçalarıdır” dedi.

DİPLOMA DA ALACAĞIM..

Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve bağlı bulundukları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Mesleki Eğitim Kurulu Üyesi olarak mesleki eğitime verdikleri önem çerçevesinde ve ulaşılması gereken hedeflerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği eğitimde eşitlik ilkeleri ışığında artık Mesleki Eğitim Merkezlerinde sunulan programlarla lise diploması alınabilmekte hatta üniversite sınavlarına bile girilebilmekte olduğuna dikkat

çekerek sözlerini sürdüren Kazcıoğlu, “Bu amaçla ben de ortaokul mezunu olarak Mesleki Eğitim Merkezinde kanunlarımızın verdiği hakla derslere girmekte ve sınavlara harfiyen katılmaktayım. Lise diplomamı aldığımda ise; otoket kullanabilen, proje çizebilen, CNC’nin başına geçerek üretim yapabilen ben, hayatımın ikinci zaferini elde etmiş olacağım. Sizlere tavsiyem; unutmayınız ki akademik eğitimin en kötü yanı işsiz üniversite mezunu olmaktır. Lütfen bir alanda eğitim alın ve o işin diplomalı ustası olun ki işsiz kalmayın” diyerek sözlerini tamamladı.