Menü Kapat

KIRVADİ HALKI OKUL İSTİYOR

Simav’da iki okulun depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılması ve yıkılmasının ardından öğrenciler taşımalı eğitimle başka okula gitmek zorunda kalıyor. Bu yolculuk ise zaman zaman sıkıntılı durumların yaşanmasına neden oluyor.

DEPREM NEDENİYLE YIKILDI

Yaklaşık 8 bin vatandaşın yaşadığı Kırvadi bölgesi köylerinden Hisarbey Köyünde bulunan Hisarbey Ortaokulu ve Hisarbey Şehit Uğur Sarıkaya İlkokulunun depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılması ve yıkılmasının ardından Kırvadi Bölgesi halkı yörede ilkokul ve ortaokul açısından ihtiyacı giderecek yeni bir okul yapılmasını istiyor.

YENİ OKULU DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR

Kırvadi bölge halkı, çocuklarını taşımalı eğitim ile Beyce İlkokulu ile aynı binada hizmet veren Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokuluna gönderdiklerini ve yapılmasını istedikleri yeni okulu dört gözle beklediklerini söyledi.

BU KONUDA SIKINTI YAŞANIYOR

Çocuklarının her gün eğitimleri için Simav’a mahalle olarak bağlanan Beyce’ye gönderdiklerini belirten bölge halkı, yetkililerin bir an önce yeni okul için çalışma başlatmasını istiyor. Okulun yapılması için yetkililere talepte bulunduklarını belirten Kırvadililer Dernek Başkanı Üzeyir Kanık konuyla ilgili olarak söyle konuştu;

“Bölgemizde uygun bir yere okul yapılması halinde civar köylerdeki çocuklar da eğitimlerini burada tamamlayabilecekler. Vatandaşlarımız sürekli olarak okulun ne zaman yapılacağını soruyorlar ve bu konuda sıkıntı yaşanıyor” dedi.

KANIK: BÖLGE OKULU İSTİYORUZ

Kırvadililer Derneği Başkanı Kanık açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Biz evlatlarımızın kendi bölgemizde eğitim almasını istiyoruz. Bu yüzden yeni yapılacak okulun bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Hisarbey Ortaokulumuz depreme dayanıksız olması sebebiyle boşaltılmasının ardından yıktırılmıştı. Bölge halkımız yeni yapılacak okulun ne zaman yapılacağını meraklı bir şekilde beklemektedir. Kırvadi bölgemizde uygun bir alana bölge köylerimize hitap edecek bir okul istiyoruz. Aksaz Köyümüzde de senelerdir kullanılmayan İlkokulumuz var. Depreme dayanıklı mı bilmiyoruz. Bizim isteğimiz Hisarbey olur, Aksaz olur uygun bir alana bölgemizdeki öğrencilere hitap edecek bir okul yapılmasıdır. Şuan için Kırvadi bölgemizden 15 köy, Manisa’nın Demirci İlçesinin mahallesi olan Söğütçük ve Sındırgı İlçesinin mahallesi olan İzzettin mahallesinden olmak üzere 131 öğrencimiz taşımalı eğitim ile Simav’ın Beyce mahallesine eğitimleri için gelmektedirler. Bölgemize yapılacak bölge okulu 15 köy ve İlimiz dışından 2 mahallenin öğrencilerinin eğitim almalarını sağlayacaktır. Balıkesir’in Sındırgı İlçesi İzzettin mahallesinden 7 öğrenci ve Manisa’nın Demirci İlçesi Söğütçük mahallesinden de 9 öğrenci olmak üzere toplam 131 öğrenci Simav Beyce’ye 2-50 kilometreyi bulan uzaklıklardan taşımalı eğitim kapsamında gelmektedirler. Türkiye’nin en sıcak konularından birisi olan saat uygulaması nedeniyle karanlıkta evlerinden çıkan öğrencilerin karanlıkta evlerine dönebildiği günümüzde ümidimiz yeni bir okulun en kısa sürede yapılmasıdır” şeklinde konuştu.


BÖLGEYE HİTAP EDECEK OKULU BEKLEYEN YERLEŞİM BİRİMLERİ:

Hisarbey ya da Aksaz’a bölge okulu özelliğinde yapılması istenen okuldan yararlanması beklenen Kırvadi Bölgesindeki köy, belde ve mahalleler şöyle: Simav Demirci beldesi (Öreyler ve Çaysimav), Ahmetli, Aksaz, Akpınar, Bahtıllı, Beciler, Boğazköy, Efir, HacıHüseyin Efendi, Hisarbey, Gölköy, Gümüşsu (Kelemyenice), Kızılcık, Kiçir, Kusumlar,Sarıkaya, Yağıllar, Yeniköy, Yeşilçam (İciler), Manisa ili Demirci ilçesine bağlı Söğütcük mahallesi ve Balıkesir ili Sındırgı ilçesine bağlı İzzettin mahallesi.