Menü Kapat

SİMAV KESTANE KOLONYASININ KOKUSU MECLİS’İ SARDI

Marka tescili alan organik Simav Kestanesinin Eynal Kaplıcaları termal suyu ile birleştirilerek elde edilen 50 çeşit Simav Kozmetik ürünleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde Türkiye’nin vekillerine tanıtıldı.

14 gün aralıksız sürecek olan 2024 yılı Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin yoğunluğunu yaşayan Mecliste, başta Simav Kozmetik’in mimarı Kütahya Milletvekili ve Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Adil Biçer, Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, diğer AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa ile Simav Kozmetik ürünleri tanıtımını yaptıklarını gazetemize Ankara dönüşünde anlatan Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Meclis birimlerinin her yerini Simav’ın Kestane Kolonyasının kokusu sardı” dedi.

Belediye eski başkanı Av. Biçer döneminde engelli istihdamının da hedeflenerek Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle hayat bulan projede el sabunundan vücut kremine, kolonyadan losyona, şampuanlardan çeşitli kozmetik ürünlerine varıncaya kadar 50 çeşit Simav Kozmetik ürününün milletvekilleri aracılığıyla Türkiye’ye tanıtıldığına dikkat çeken Başkan Kalay,

“Engellilerimizi ve bazı çalışanlarımızı alanında istihdam ettiğimiz, hem belediyemizin gelirini artırılması hem de Simav’ımızın, kaplıcalarımızın tanıtımını yapabilmemize imkan sunan kozmetik ürünlerimiz yakın zamanda önemli kuruluşların zincir şubelerinde satışa ve kullanıma sunulacak. Ziyaretlerimiz ve tanıtımlarımız bu yolda. Gazi Meclisimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Kütahya Tanıtım Günleri’ kapsamında bütçe görüşmeleri arasında Simav Kozmetik Ürünlerimizi tanıtımımız da bunun içindir“ dedi.