Menü Kapat

GÜVEN; “MESLEKİ EĞİTİM, ÜLKE KALKINMASI İÇİN DE ÖNEMLİ”

Kütahya ilçeleri içinde okul öncesi eğitimden özel eğitim alanlarına kadar en fazla kurumun bulunduğu Simav’da İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, ülke kalkınması için mesleki eğitimin önemine dikkat çektiği mesleki eğitim alanı ve pansiyonlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Simav’ın eğitim alanında unutulmaz hizmet ve yatırımları bulunan merhum Dr. İbrahim Naci Eren’in annesinin adını taşıyan Gülizar Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Adalet, Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman alanları ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının bulunduğu okulda ilk durağı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanının uygula-malı anasınıfı oldu.

Okul Müdürü Ahmet Güngör ve okulun müdür yardımcılarıyla birlikte mesleki alanlara ait sınıf ve atölyeleri dolaşan, gerekli bilgileri alarak sorularına yanıt bulan müdür Güven, “Mesleki eğitim, kişilerin hayatını yönlendirdiği, belki de hayatının en önemli bir bölümünü içen eğitimdir. Bu nedenle mesleki eğitim alanında vereceğimiz başarılı ve etkili eğitimler, gelecekte kişiyi aş ve iş sahibi yapacağı gibi onun ülke kalkınmasına da doğudan katkı sağlamasına yol açacaktır. Bu yüzden ilçe merkezimizdeki Gülizar Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaşattığı adı kadar, yetiştirip mezun edeceği öğrencileri kadar önemlidir.” dedi.

7 ayrı mesleki eğitim alanının bulunduğu okulda son olarak okul bünyesinde bulunan yatılı pansiyon bölümüne de uğrayan Güven, pansiyonla, öğrenci sayısıyla ve öğrencilerin hangi okullarda eğitim gördüğü konularında bilgi alarak okuldan ayrıldı.