Menü Kapat

VALİ IŞIN, SOFULAR’DA KİTAP OKUYACAK

Çağdaş eğitim uygulamaları, LGS başarıları, spordan sosyal etkinliklere varıncaya kadar birçok alanda başlattığı ilklerle adından söz ettiren komşu Pazarlar ilçesinin Sofular Ortaokulunun öğrencileri, Kütahya Valisi Musa Işın’ı Sofular’a davet etti.

Sofular İlk ve Ortaokulu’nun geleneksel hale getirip 5 yıldır sürdürdüğü ‘Bizimle Kitap Okur musun?’ mottolu kültürel etkinliğe davet için projenin mimarı Türkçe Öğretmeni Hatice Soybudak, Okul Müdür Vekili Harun Türkyılmaz ve Sofular Muhtarı Mehmet Ali Özdemir ile birlikte Kütahya’ya giden Sofularlı öğrenciler Vali Işın’ı makamında ziyaret etti.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları içinde en uzun soluklu kitap okuma projesi olan “Bizimle Kitap Okur Musunuz?” etkinliğine Vali Işın’ı davet eden öğrenciler, etkinlik hakkında bilgi aktarımında bulunurken, etkinliğin ününü de bugüne kadar katılanlardan aldığını bildirdiler.

Her konuğun aynı zamanda bir konu ve kitabın içeriği anlamı taşıdığını da anlatan öğrencilerden biri olan Sofular Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Hüma Özdemir, bu proje sayesinde akıl yürütme ve muhakeme becerilerinin geliştiğini ifade etti.

Okul öğrencileri Vali Işın’ı proje konuğu olarak okullarına davet ettiler. Son 5 yılda görev yapan Kütahya Valileri ve ünlü iş insanları gibi Kütahya Valisi Işın’ın da çalışma takvimi ve olası bir Pazarlar ilçe ziyaretinde Bizimle Kitap Okur musun?” projesine katılması bekleniyor.