Menü Kapat

511 PERSONEL SİMAV’IN SAĞLIK DÜNYASINDA HİZMET VERİYOR

Sağlık alanında son 10 yıl içinde Simav’ın kazandığı en önemli yatırım olan Panayır alanındaki Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi hizmete girişinin 6 yılını kutluyor.

2009 ve 2011 yıllarında yaşanan depremlerde hasar alan hastane bloklarının yerine yenisinin yapılması gündeme geldiğinde bir başka yere daha kapsamlı ve en az 150 yatak kapasiteli hastanenin yapımının aylarca tartışıldığı Simav’da dönemin belediye başkanı Süleyman Özkan’ın göreve başlaması ve ilk meclis toplantısında çözümlenen yer sorunu Sağlık Bakanlığının beklenen hastane yatırımını gerçekleştirmesine vesile olmuştu.

6 yıldır artan uzman ve pratisyen hekimleriyle, alanında tecrübe kazanan diğer sağlık çalışanları ve yardımcı personelleriyle sadece Simav’ın belde ve köylerine değil komşu Pazarlar, Şaphane, Hisarcık, Dursunbey hatta Demirci ilçesinin Simav’a yakın mahallelerine hizmet veren Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinde uzman doktorların sayısı şu şekilde: Acil Tıp Teknisyeni 3, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı 2, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı 4, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı 1, Genel Cerrahi Uzmanı 2, Göz Hastalıkları Uzmanı 1, İç Hastalıkları Uzmanı 5, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 2, Kardiyoloji 1; KBB 1, Üroloji 1, Nöroloji 2, Ortopedi ve Travmatoloji 1, Ruh sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı 1, Tıbbi Biyokimya Uzmanı 2 olmak üzere toplam 30 uzman.

Bunun yanında pratisyen hekim sayısı 20, Hemşire 133, Ebe 40, diğer sağlık personeli 160, işçi pozisyonunda çalışanlar 128 olmak üzere hastanede görev yapan toplam personel sayısı 18 Aralık itibariyle toplam 511 kişidir.