Menü Kapat

SİMAV’DA ÖZGÜR FİLİSTİN İÇİN KERMES

Geride kalan 7 Ekim’de Hamas’ın operasyonuna karşılık Gazze’de katliama başlayıp adı konulmamış bir soykırımı sürdüren İsrail’in binlerce Filistinliyi katletmesi devam ederken Türkiye başta olmak üzere duyarlı Müslüman ülkelerin Filistin’e yardım destekleri çığ gibi büyüyor.

Yurdun her yerinde başlatılan ve sürdürülen Filistin’e yardım kampanyalarından birisi de bugün Simav Müftülüğü’nün önderliğinde “Özgür Filistin Kermesi” adıyla gerçekleşti.

Simav’ın Sebze Pazarı bölgesinde Simav Müftülüğü Gençlik Merkezi ve önünde yapılan gıda kermesinde; Müftülüğe bağlı tüm köy, kasaba ve ilçe merkezindeki camilerde, Kur’an Kurslarında ve çeşitli kuruluşlarda ‘Manevi Danışman’ olarak görev yapan din görevlilerinin, kurslarda eğitim ve öğretim gören kadın, çocuk ve ailelerinin, hayırsever Simav halkının destekleriyle ekşi mayalı ekmekten cevizli çöreğe, baklavadan diğer tatlı çeşitlerine, kuru baklagillerden domates, patates ve soğanlara, ev salçalarından yaprak sarmalarına, böreklere varıncaya kadar onlarca çeşit yiyecekler satışa sunuldu.

ÖZGÜR FİLİSTİN KERMESİ..

Vatandaşlara Simav Müftülüğünce bardakta çorba ve çay ikramlarının yapıldığı, ekmek arası döner satışlarıyla yiyecek servislerinin gerçekleştirildiği Özgür Filistin Kermesine Belediye Başkanı Fatih Kalay da destek verdi. Filistin ve mağdur Filistin halkı için yapılacak her türlü organizasyonda Simav Belediyesi olarak desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN İSRAİL PROTESTOSU..

Simav Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören çocukların ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla, İsrail’i protesto eden ifadelerin yer aldığı pankartlarla kermes alanına gelmeleri alkışlarla karşılık bulurken Simav Müftüsü Hasan Serçe, kermes ve amacıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

FİLİSTİNLİLER İMANLARINDAN HİÇBİRŞEY KAYBETMEDİ..

Sözlerine kermese maddi manevi destek veren tüm din görevlilerine, Kur’an Kurslarında eğitim gören annelere, çocukların ailelerine ve hayırsever Simav esnaflarıyla her zaman destek veren Simav Belediyesi ve başkanı Fatih Kalay’a teşekkür ederek başlayan müftü Serçe, “7 Ekimden günümüze İsrail’in soykırıma dönüştürdüğü bombalı saldırılarla binlerce Filistinli anne, baba ve çocuklar hayatlarını kaybetmeye devam ederken, canlarını vererek savundukları topraklarında imanlarından hiçbir şey kaybetmemişlerdir. Bu kutsal mücadele Türk halkı olarak bizlere de güç vermekte, kalbimiz özgür Filistin ve Filistinliler için atmaktadır. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için gerçekleştirdiğimiz bu kermeste görüldüğü gibi müftülüğümüzün önderliğinde tüm Simav kermesimize destek vererek elini taşın altına koymaktadır” dedi.

İSRAİL YİNE YALNIZLIĞA MAHKUM KALACAKTIR..

İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana İsrail’e yönelik vatandaşların kendiliğinden İsrail ürünlerini boykot kararı alarak uygulamaya devam etmesine de değinen müftü Serçe, “Simav’da da görüldüğü gibi Simav Belediyesi gibi kamu kurumlarının da sosyal tesislerinde söz konusu boykot kararına uyması Türkiye olarak bir bütünlüğümüzün ve dayanışma içinde olduğumuzun göstergesidir. Bizler her zaman güçlü oldukça, İsrail vahşetini dünyaya duyurdukça görülecektir ki 3 maymunu oynayan birçok ülke acımasız gerçekle yüz yüze kalacak ve İsrail bir kez daha yalnızlığa mahkûm kalacaktır. Yüce Allah Müslüman Filistin halkının yanında olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.