Menü Kapat

HAYALLERiNi DiKiYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Halk Eğitimi Merkezleri içersinde önemli bir yere sahip olan Simav Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı bayanlara yönelik biçki-dikiş kurslarında ev hanımları hayallerini dikiyorlar.

1 Ocak 2023-18 Aralık 2023 tarihleri arasında günümüze dek 365 kurs açarak toplam 7 bin 200 dolayında kursiyere hizmet veren Simav Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Kaygusuz, “Bu kurslara katılanların yüzde 35’inin erkek, yüzde 65’inin de kadın olduğuna dikkat çekti.

BUGÜNE KADAR 365 KURS..

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat İnal ile birlikte Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu zemin katında devam eden kadınlara yönelik biçki dikiş kursuna gelen HEM Müdürü Kaygusuz, açtıkları 365 kursun 27 tanesinin İlçe Tarım ve Orman, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası gibi kurumların da işbirliği ile gerçekleştirildiğini

hatırlattı.

GÜVEN, İSTENİRSE EV EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLANABİLİR..

Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulundaki kurs ziyaretine okul müdürü Haşim Yiğit de eşlik ederken İlçe Milli Eğitim Müdürü Güven, kurs öğretmeni Şule Zafer’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kursa katılan ev hanımlarıyla da görüşen müdür Güven, hanımların özellikle biçki ve dikiş konusunda kendi ihtiyaçlarını gidermelerinden mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu kurslarımızda istenirse ev ekonomisine katkı sağlayabilecek giyim alanında ürünler de elde edilebilir” dedi.

HAYAL ETTİKLERİMİ DİKİYORUM..

Simavlı ev hanımlarından Zehra Arıgümüş adlı kursiyer evinde bulunan kumaşlarda hayal ettikleri giyim modellerini uygulayıp kursta keserek ardından da makinelerin başına geçip hayallerini diktiklerini ifade ederken, “Bugün çarşıdaki terziler bir pantolon paçasını, bir gömlek kolunu 100 TL’ye kıvırıyorlar. Sökükleri dikmek, tamir etmek ise ayrı bir bedel. Bizler evlerimizden getirdiğimiz bu tür işleri de burada yaparken, yılsonu sergimizde gösterime sunacaklarımızı da hazırlıyor, boş zamanlarımızı bu şekilde değerlendiriyoruz” dedi.

ATIL KIYAFETLER DEĞERLENDİRİLİYOR..

Bir başka kursiyer Gönül Akbal ise hayat pahalılığının gıdadan sonra en çok giyim sektörünü etkilediğine dikkat çekerek, “Evlerimizdeki bazı kıyafetlerimizi sökerek günün modellerine uygun hale getirdiğimiz gibi kullanmadığımız giysileri parçalayarak çanta, yastık kılıfı, örtü gibi işe yarar hale getiriyoruz” ifadesinde bulundu.

ÇOCUKLARIMA ÇEYİZ DİKİYORUM..

Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulundaki Halk Eğitimi kursiyerlerden birisi olan ev hanımı Fadime Önal ise çocuklarından birisinin çeyizlerini dikerek evlendirdiğini, ikincisi için de çeyiz hazırlığında olduğunu dile getirdi.

Ziyaret sonunda kurs öğretmeni Şule Zafer’den kursiyerlerin ihtiyaçlarının olup olmadığı konusunda da bilgi edinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Güven, bütün kursiyerlerin ihtiyacını görebilecek buharlı bir ütünün en yakın zamanda tedarik edilerek kursiyerlerin hizmetine sunulacağını belirtti.