Menü Kapat

KIRVADİ KÖYLERİNE TARIMSAL DESTEKLEMELER ANLATILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Simav’ın en zengin tarım ve orman arazisine sahip, 1 belde ve 22 köyden oluşan Simav Kırvadililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda Kırsal Alanda Tarımı Destekleyen Projeler hakkında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Demirci Belediyesi Şelale Sosyal Tesislerinde yapılan bilgilendirme toplantısına TKDK Kütahya İl Koordinatörü Dr. Birsen Karaaslan, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veteriner Hekim İbrahim Ethem Çırak, Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Orhan Altın, Demirciköy Belediye Başkanı Cahit Onar, Simav Kırvadililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Üzeyir Kanık, Kütahya İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Karataş, Ahmet Şimşek ve Mehmet Söngün, Kırvadi Bölgesi Muhtarları, Kooperatif Üyeleri ve Kırvadi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantı kapsamında TKDK Kütahya İl Koordinatörü Dr. Birsen Karaaslan tarafından hibeli ekipmanlar, hayvancılık ile ilgili desteklemeler, proje hazırlama süreci, izlenecek yol haritası, başvuru paketinin içeriği, hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken hususları içeren geniş bir bilgilendirme yapıldı.

Simav Kırvadililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Üzeyir Kanık, TKDK Kütahya İl Koordinatörü Dr. Birsen Karaaslan ve Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veteriner Hekim İbrahim Ethem Çırak’a katılımları için teşekkür etti ve bölge halkına bereketli bir yıl diledi.