Menü Kapat

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ AHMET ERBAŞ’TAN “HALK BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ” SÖZÜNE SERT TEPKİ

Türkiye’de bir ilçe bir de belde belediye başkanlığını MHP’den 2 bayan adayın kazanmasında büyük çabaları ve emekleri olan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya ilçe ve belde belediyelerinde adeta ‘1 Nisan Şakası’ gibi seçim başarısı gerçekleştirmesinin ardından şimdi de bu belediyelere hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Kütahya merkeze en uzak ilçe olan Simav’ın 157 yıllık tarihi belediyesine ilk kez Kübra Tekel Aktulun’un, Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay belde-sinde belde belediye tarihinde Rengül Atıcı’nın bayan olarak belediye başkanı olarak seçilmeleri Türkiye’de ses getirirken MHP’nin Kütahya genelindeki yerel seçim başarı mutlulukları yerini hayırlı olsun ziyaretlerine bıraktı.

ÇİTGÖL VE AKDAĞ BELEDİYELERİNE ZİYARET..

Simav’da Simav Belediye Başkanı seçilen partisinin adayı Yük. İn. Müh. Kübra Tekel Aktulun, ilçenin en büyük ve nüfuslu beldesi Çitgöl Belediyesine yine MHP’den Yüksel Ünal’ın ve ilçenin 6 beldesinden birisi olan, son 2 dönemde AK Parti’nin elinde olan Akdağ Belde belediyesine de MHP’den Fethi Özel’in seçilmesi MHP’li Erbaş’ın bu belediyelere ve başkanlarına beklenen ziyaretlerini gerçekleştirmesine neden oldu.

MHP’Lİ BELEDİYECİLİK KAVRAMI..

Simav ziyaretinde önce MHP’li belde belediyelerine giderek MHP’li başkan ve meclis üyeleriyle tanışan, onlara başarılar dileyerek her zaman halk adına yapacakları hizmetlerde MHP’li Belediyecilik kavramının farkını yansıtmalarını isteyen milletvekili Erbaş’a MHP Simav İlçe Başkanı Bayram Yılmaz, partinin ilçe yönetimi ve partililer eşlik etti.

BAŞKAN AKTULUN KAPIDA KARŞILADI..

MHP’li belde belediye başkanlarını ziyaretinin ardından beklendiği gibi Simav Belediye başkanı Kübra Tekel Aktulun’a hayırlı olsun ziyareti için ilçe merkezine gelen Erbaş, belediye girişinde Simav’ın ilk kadın belediye başkanı Aktulun tarafından karşılandı. Belediyeye girişinde günün anısına toplu fotoğraf çekiminin yapılmasının ardından başkanlık makamına geçen milletvekili Erbaş, başkan Aktulun ve ilçe başkanı Yılmaz ile birlikte partililer geride kalan seçimler, yapılacak çalışmalar ve halka verilecek hizmetler üzerine kısa sohbetlerde bulundu.

VATANDAŞ  DEĞİŞİMDE YENİ YÜZLERİ SEÇTİ..

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Kütahya’nın ilçelerindeki seçim zaferinin MHP Kütahya Milletvekili olarak kendisini ve tüm teşkilat mensupları kadar halkı da sevindirdiğini konuşmasında öne sürdü. Erbaş, “Özellikle Simav’da 157 yıllık belediyecilik tarihinde ilk defa belediye başkanlığına kadın belediye başkanı seçilmesi bizleri ayrıca mutlu etti ve gururlandırdı. 31 Mart yerel seçimlerinde gördük ki seçmen gayret gösteren çalışan belediye başkanı adaylarına fırsat verdi. Bu seçimler gösterdi ki vatandaşlarımız aynı yüzleri görmekten bıkmış ve yeni yüzleri seçerek yeniliği, değişimi tercih etmiştir” dedi.

HADDİ AŞAN CÜMLE..

MHP adına seçilen tüm ilçe ve belde belediye başkanlarının parti ayrımı yapmadan seçmenine hizmet yaparak halkına borcunu ödemesi gerektiğini ifade ederek sözlerini sürdüren Erbaş; “MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş olarak başka partiden seçilmiş belediye başkanlarımızla aramızda hiçbir engel olmayacaktır. İlçelerimiz için, beldelerimiz için bizlerden ne talepleri varsa Meclisteki kapımız sonuna kadar açık olacaktır. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Simav İlçe Teşkilatının Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun’a hayırlı olsun ziyaretinde, AK Parti Kütahya Milletvekili arkadaşımızın “Halk bize bu dönemde muhalefetlik görevi verdi” cümlesinin son derece haddi aşan bir cümle olduğuna inanıyorum.” diyerek üzüntüsünü ve kaygısını dile getirdi.

“HALK BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ” SÖZÜNE SERT TEPKİ..

Muhalefet ve iktidar kavramlarının milletvekili genel seçimlerini ilgilendiren bir kavram olduğuna da dikkat çeken MHP’li Erbaş, “Belediyeler bir hizmet yarışıdır. Belediye seçimlerinde partilerin ve genel başkanların önemi olduğu kadar belediye başkan adaylarının da kim olduğunun önemi vardır. Yerel seçimlerde adaylar ön plana çıkar. MHP olarak Kütahya ve ilçelerinde Cumhur İttifakının kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman AK Parti’nin muhalefeti olmadık ve bizler AK Parti’yi kendimize bir muhalefet olarak da görmedik. ‘Halk bize muhalefet görevi verdi’ demek AK Parti Milletvekiline yakışmaz! Simav’da bu dönem halk bizlere, ‘Cumhur İttifakı olarak birlikte beraber çalışın’ görevi verdi. Bizim yapmamız gereken; tüm seçmenimizi ayrıştırmadan kucaklamamız gerekmektedir.” dedi.

SİYASET OLARAK ACIMASIZ BİR DİL!

Sözlerinin sonunda MHP Kütahya Milletvekili olarak bu zamana kadar Kütahya ve İlçelerinde, beldele-rinde parti ayrımı yapmadan her belediyeyi ziyaret ettiğine de dikkat çeken MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, “Hiçbir belediyeye ‘biz size muhalefetlik ya-pacağız’ demedim ve memleketimiz için yapabile-ceğimiz ne varsa yapmaya hazırım dedim. O yüz-den sarf edilen bu sözleri siyaset olarak çok acıma-sız bir dil olarak görüyorum ve kesinlikle düzeltilmesi gereken bir söz olarak görüyorum. Kübra başkanımıza görevinde başarılar diliyorum, hayırlı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.