Menü Kapat

YAŞATILAN EMANET İÇİN TAKVİM BELİRLENDİ

Simav’da geçmişten günümüze yaşatılan sosyal ve kültürel emanetlerin başında gelen ‘Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni’ için Simav Belediye Başkanı Yük. İn. Müh. Kübra Tekel Aktulun ve şehrin 19 mahalle muhtarı bir araya geldi.

Simav Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Göro ve Ahmet Balbulmuş, Belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke,  Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni için daha önce görev yapmış ve görevini sürdüren muhtarlarla yeni seçilmiş mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.

EN BÜYÜK GİDER KALEMİ KIRMIZI ET..

25-26 Mayıs 2024 Cumartesi ve Pazar günleri Panayır alanında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak geçtiğimiz yıl yapılanlardan önemli hatırlatmalarda bulunan müdür Teneke, 2023 yılında panayır alanında 10 ayrı yemek dağıtım noktasından 33 bin dolayında vatandaşa yemek servisi yapıldığını söyledi.

Hayır Yemeğine ilişkin kullanılacak geleneksel malzemelerin son bir yıl içinde bilindiği gibi ekonomik açıdan değer artışı yaşadığına dikkat çekerek sadece kırmızı et giderinin en büyük gider kalemi olabileceğine vurgu yapan Müdür Teneke; “Belediyemize emanet bir gelenek olan Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şölenimizi halkımızla, esnaflarımız, iş insanlarımız, muhtarlarımız, STK’larımız ve gönüllü kurum ve kişilerle birlikte her zamanki gibi gerçekleştirilecektir. Bunun başında da belediyemiz olacak ve her zamanki gibi ortak akıl, ortak istişare ve şeffaflıkla bu geleneğimizi de Simav’a yakışır bir şekilde bir kez daha gerçekleştireceğiz” dedi.

33 KİLOMETREDE ÇEVRE HATMİ..

Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni Tertip Komitesinin Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Balbulmuş’un yapacağını, bu komitenin en önemli üyelerinin mahalle muhtarları ve Simav Muhtarlar Derneği olacağını anlatan Teneke, Simav Müftülüğü ile yapacakları görüşme sonrasında da toplam 33 kilometreyi bulan Simav çevresinde yapılacak ‘Çevre Hatmi’ tarihinin kısa bir süre sonra açıklanacağını kaydetti.

YARDIM TOPLAMA 26 NİSANDA BAŞLAYACAK..

Daha sonra Mahalle muhtarları arasında esnaf, kurum, kuruluş ve halktan toplanacak yardımlarla ilgili olarak yardım toplama günleri belirlenirken yardım toplama işine 26 Nisan 2024 Cuma günü Cuma Namazından sonra yapılacak duanın ardından Tabakhane Mahallesinden başlatılması kararlaştırıldı.

BAŞKAN AKTULUN, “GEÇMİŞTEN GELECEĞE TAŞINAN GELENEĞİMİZ”..

Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun ise toplantıya katılan mahalle muhtarlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederken Simav’ın geçmişten geleceğe taşınan tarihi geleneğinde her muhtara görev düştüğünü, özellikle tarihi etkinlikte önemli bir gider olan kırmızı et alımının Simav’dan sağlanması düşüncesinde olduğunu belirtti. Yaklaşık 4-4,5 milyon lira bir maliyeti olması beklenen geleneksel etkinlik için Kültür Bakanlığının 100 bin TL dolayında destek vermesinin beklendiğini de ifade eden başkan Aktulun, “Simav Belediyesini devir aldığımızda yapılan açıklamalarda belediyemizin mali tablosu bir şekilde ortaya çıktı. Her şeye rağmen bu etkinliği yine gerçekleştirmek belediyemizin görevidir. Bu konuda bizlere destek veren, destek verecek başta halkımız olmak üzere herkese şimdiden teşekkür ederim” dedi.