Menü Kapat

OKUL ANNELERİNDEN FİLİSTİN İÇİN KERMES4 GÜNDE 34 BİN 92 TL TOPLANDI

Simav’ın en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Dört Eylül Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanlığınca düzenlenen ve geliri Filistin’e gönderilecek olan ‘Gıda Kermesi’ büyük ilgi gördü.

İsrail’in Gazze’ye karşı sürdürdüğü insanlık dışı soykırıma dönüşen saldırılarında günümüze dek 12 binden fazla Müslüman hayatını kaybederken Türkiye’nin her şehrinde başlatılan yardım kampanyalarına Simav’dan 4 Eylül Ortaokulu da katıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Nasuhoğlu etkinlikle ilgili açıklamada bulunarak;, Filistin’de yaşanan ve devam eden insanlık dışı saldırılarda mağdur Filistin halkına destek olmak için öğrenci velisi annelerimizin planladığı, okul müdürümüz Hüseyin Baki’nin destek verdiği 4 gün süren gıda kermesimizin tüm geliri Filistin’e yardım olarak gönderilecek. Bu etkinliğimize destek veren vefalı annelerimize ve katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Pazartesi başlayıp Perşembe günü sona eren gıda kermesinde toplam 34 Bin 92 TL toplandı. Kermesin Çarşamba günkü bölümüne Simav Müftüsü Hasan Serçe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Özcan, Okul müdürü Hüseyin Baki, bazı okul müdürleri, öğrenci anne ve babalarıyla öğrenciler katılırken Çarşamba günkü kermes, öğrencilerin Filistin ve Türk Bayraklarının önünde ‘Mescidi Aksa’yı Gördüm Düşümde’ adlı şiiri topluca okumasıyla başladı.