Menü Kapat

OKULLARDAKİ SESSİZLİK UYUM HAFTASIYLA BİTTİ

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı geçtiğimiz Pazartesi günü yurt genelinde başlarken, özellikle ilkokulların birinci sınıflarındaki öğrencilere yönelik ‘Uyum Haftası’ uygulamaları, okulların sessizliğine ses kattı.

Simav’ın en köklü ilkokulu olarak bilinen şehir merkezindeki Atatürk İlkokulunda da durum aynı. Yaz tatili nedeniyle sessizliğin hüküm sürdüğü okulun sınıflarında ve bahçesinde uyum haftası etkinlikleri okulda çocuk seslerinin yükselmesine neden olurken Atatürk İlkokulunda uyum eğitimi kapsamında 6 ayrı şubede toplam 180 öğrenci yerleşti.

Atatürk İlkokulu Müdürü Bilal Vurmaz, okulunun her zamanki gibi öğrenci anne ve velilerin odak noktası olduğunu, ilçe merkezindeki mahalle bazlı yapılan kayıtlar sonucunda uyum haftasının coşkuyla başladığını belirtti.

ANNELER DE UYUM HAFTASINA KATKI SAĞLIYOR..

Handan İşçi, Serkan Kocagöz, Sadettin Kahraman, Gözde Boral, Hüsniye Uluer ve Şeyma Göker adlı öğretmen arkadaşlarının sınıf öğretmenleri olarak geleceğimizin teminatı minik öğrencilerimizi yarınlara hazırlayacağını anlatan müdür Bilal Vurmaz, “Diğer okullardan 30 dolayında nakil beklediğimiz yeni eğitim ve öğretim dönemimizde suskun olan sınıflarımız, okul bahçemiz çocuklarımızın sesleriyle yine çınladı. Bazı öğrenci annelerimiz de uyum haftamıza destek sunarken meslektaşlarım da miniklerimize sınıfları, koridorları, okul kantinimizi, tuvaletlerde temizlik ve hijyenin sürdürülmesi, resim çizme çalışmalarıyla onların kalem ve tebeşir tutmalarını pekiştirmeleri hatta birbirlerini daha iyi tanıyarak arkadaşlık bağlarını güçlendirmeleri konularında çaba gösteriyorlar” dedi.