Menü Kapat

OSMANBEY ORTAOKULU TEKNOFEST’E KATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinesinde Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki uluslar arası Zafer Havalimanında gerçekleştirilen “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022”de Türkiye’nin dört bir yanından gelen 98 takım arasında Simav Osmanbey Ortaokulu ekibi de kendilerine tahsis edilen stantta yer aldı.

Kurtuluşun şehri Kütahya’da Büyük Zafer’in 100. yılına ithafen haftalardır hazırlığı yapılan ve geçtiğimiz 14 Ağustos tarihinde sona eren “TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışmaları”nda yer alan Simav’ın Osmanbey Ortaokulu Robotik Kulübü takımı, öğretmenleri Bilal Sarıkaya başkanlığında yarışmanın yapıldığı havalimanında açtıkları stantta projelerini sergilediler.

Simav Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü’nün de Osmanbey Takımını Uluslararası Zafer Havalimanında  açtıkları stantta ziyaret ederek kutlarken, “Zafer Havalimanında ülkemize yeni zaferler kazandıracak hayal kurabilen, araştırma yapabilen, araştırdıklarını ve projelerini geliştiren ve sonuç olarak üretimi hedefleyen genç beyinlerle bir arada olmanın güzelliklerini, Simav’ın temsilcileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını” belirtti.