Menü Kapat

SİMAV CUMHURİYET YARENİ “KIR YARENİ”NDE BULUŞTU

Simav’ın en köklü gelenekleri arasında yer alan ve ilçedeki Yaren toplulukları tarafından son yıllarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sürdürülen Yaren Geleneği yaz dönemi olmasına rağmen geçmişte olduğu gibi “Kır yareni” olarak da sürdürülüyor.

Simav’da kuruluş yönünden en eski ve köklü yaren teşkilatı olan ve adını tutkunu oldukları Cumhuriyetten alan Cumhuriyet Yareni üyeleri kısa bir süre önce geleneğin bir parçası olan “Kır Yareni” uygulamasını gerçekleştirdi.

Havanın ve yaren odalarının sıcak olduğu dönemlerde doğa ile iç içe ortamlarda, çevre bilinci ön planda tutularak, yakın çevrede bulunanları da rahatsız etmeden gerçekleştirilen Cumhuriyet Yareninin Kır Yareni uygulamasında Cumhuriyet Yareni çatısı altında yarencilik geleneğini yaşamış ve sürdüren üyeler bir araya geldi.

Kır Yareninde tepsi tutmaktan diğer aktivitelere kadar her uygulamanın yaşatıldığı buluşmada yarenlerin memnuniyeti bir kat daha artarken, yarenler geleneğin bir başka güzelliğini daha yaşamanın onuruna erişerek özlem giderdiler.