Menü Kapat

PANSİYON ÖĞRENCİLERİ HİÇ ÜŞÜMEYECEK

Türkiye’nin yatılı öğrenci pansiyonu olan ilk Mesleki Eğitim Merkezlerinden olan Halil İbrahim Kazcıoğlu (HİK) Mesleki Eğitim Merkezinde yatılı çırak öğrenciler için merkezde açılan kursta özel olarak eşofman takımları dikildi.

2023-2024 eğitim ve öğretim döneminin başladığı geçtiğimiz Eylül ayından bu yana HİK Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan giyim atölyesinde Simav Halk Eğitimi Merkezi’ne bağlı giyim üretim kursu devam ediyor.

Şehrin Esenevler bölgesindeki öğrenmeye ve yeniliğe açık bayanların burada çeşitli dikiş tekniklerini uygulayarak öğrenmeleri, kursun usta öğreticisi Nezihe Kılıç ve kursiyerlerin Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde barınan çırak öğrenciler için büyük bir fedakârlık göstererek eşofman takımları dikme çabaları sonunda tamamlandı.

EŞOFMAN, YELEK, ŞAPKA, TERLİK, HAVLU..

Öğrencilerin ölçülerine uygun bir şekilde dikilen eşofmanlara ek olarak kursu düzenleyen Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygusuz da öğrencilere yelek, boyunluk,şapka, havlu ve terlik hediye etmek istemesi Simav’ın çırak pansiyonunda barınan öğrenciler için büyük bir jest oldu.

HİK Mesleki Eğitim Merkezindeki çalışmaları yakından takip eden Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye’de ‘Çırak Öğrenci’ kavramının oluşmasında önemli girişimleri bulunan iş insanı Şeref Kazcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat İnal ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygusuz ile birlikte mesleki eğitim merkezine geldiler.

Burada HİK Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Halil Şen, meslek öğretmenleriyle bir araya gelen müdür Güven, dikiş atölyesiyle ilgili olarak yapılan çalışmalardan bilgi aldıktan sonra yatılı Çırak Öğrenci Pansiyonuna geçti. Barınan çırak öğrencilere giyim malzemelerinin dağıtımının yapılmasına da eşlik eden Güven, “Böyle bir dayanışma her yerde görülmez. Ev hanımlarımızın isteği üzerine dikiş kursu açılıyor, hayırsever iş insanlarının desteğiyle elde edilen kumaşlar eşofman takım, yelek, şapka oluyor, Halk Eğitim Merkezimiz  terlik ve havlu desteğinde bulunuyor, iş insanlarımız çırak öğrencilerin eğitimine destek veriyor. Sonuç olarak adeta bir imece usulü yarınlarımızın her biri kendi alanında kalifiyeli usta olacak çıraklarımız soğuk kış günlerine zaten sıcak olan pansiyonlarına sıcacık giriyor. Emeği ve katkısı olan herkesi bu örnek gösterilecek çalışma nedeniyle kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.