Menü Kapat

HUZURLU VE GÜVENLİ YAŞAM ONLARIN DA HAKKI..

Türkiye genelinde meydana gelen sokak köpeklerinin saldırı olayları, bu olaylarda vatandaşların yaralanması hatta ölmesi ülkemizin köpek dostları başta olmak üzere toplumumuzun her kademesindeki insanları derinden yaralamaya devam ediyor. Bu konuya sonunda devletin dikkatinin çekilmesi, devletin de il valilerine çözüm üretmesini istemesi Kütahya Valisi Ali Çelik döneminde Kütahya ve ilçelerinde kedi-köpek gibi sokak hayvanları için barınaklar yapılmasının yolunu açmıştı.

Kütahya Valiliği, İl Özel İdaresi, il ve ilçe belediye başkanlıklarının katılımıyla 2021 yılında kurulan Kütahya Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğinin Kasım 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmen onaylanmasıyla ilk adımlardan birisi başta Simav olmak üzere Şaphane, Gediz ve Pazarlar ilçesi için Ortak Barınak kurulumu ile atıldı.

ORTAK BARINAKLA SORUNLAR HIZLA GİDERİLECEK..

Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğinin, başıboş sokak hayvanları konusunda belediyelerin görev ve sorumluluklarını daha etkin yerine getirebilmesinin yanı sıra karşılaştıkları sorunları da daha hızlı çözmelerine fırsat sağlayacağı ve inşası yapılacak barınaklarda Belediyelerin güç birliği, doğru planlama ve koordineli çalışmalarıyla sorunların hızla giderileceğine inanılıyor

HUZURLU VE GÜVENLİ YAŞAM ONLARIN DA HAKKI..

Huzurlu ve güvenli yaşamın insanlar kadar hayatın paylaşıldığı diğer canlıların da hakkı olduğunu, sokaktaki canlarımızı korurken onları sevmeyenlerin ya da korkanların güvenliklerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini de gözetme, bunun yanında kontrolsüz üremeyle çeteleşen köpeklerin kontrol altına alınması için komşu ilçe Şaphane sınırları içinde ormanlık alanda yapımı devam eden ÖZEL barınakta Simav’ın Sesi Gazetesi olarak biz de incelemede bulunduk, bilgi aldık.

BARINAK 46 MİLYON 250 BİN LİRAYA MALOLACAK..

Şaphane sınırları içinde karayoluna yakın olmayan bir bölgede Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alanda Gediz Belediyesinin kendisi ve diğer belediyeler adına Kasım 2023’de yapılan ihaleyle başlayan modern barınak yapımı hızla devam ediyor. İstanbul merkezli bir inşaat firmasının ihale sonucu üstlendiği sokak dostlarına ait merkezi barınakta 3 köpek, 2 tane de kedi barınağı yer alacak. 46 milyon 250 bin TL ihale bedeli ile yüklenici firmaya teslim edilen hayvan barınağı inşaatı yaklaşık 2 bin 300 metrekare kapalı alanlara, 5 bin 200 metrekare de açık sosyal alanlara sahip olacak.

8 BİN METREKARE  ALANDA  KURULUYOR..

Sonuç olarak yaklaşık 8 bin metrekare alana kurulması sürdürülen barınağın modern ve son teknoloji ile donatılacağı öğrenilirken tamamlandığında içinde; yönetim binası, klinik binası, personel binası, karantina binası, barınak A,B,C,D binaları, kedi yaşam alanı, kedi geçici bakım evi, müşahede bakım evi, kazan dairesi, güvenlik binası, mutfak binası olmak üzere toplam 14 adet binadan oluşacak.

HAFİF ÇELİK MALZEMEDEN MONTE EDİLİYOR, 7/24 İZLENECEK..

8 bin metrekare alan içinde zemin çalışmalarının yapılması, binaların tabanları için betonların atılmasının ardından günümüzde tamamen hafif çelikten İstanbul’da projeye uygun imal edilen barınak binalarının montajı sürdürülüyor. Binaların ve sosyal alanların tamamlanmasının ardından barınağın tüm çevresinin istinat duvarlarıyla çevrileceği, duvarların üstünün de boydan boya çelik tel örgülerle kaplanacağı öğrenilirken, barınağa giriş ve çıkışların tamamen kontrol altına alınacağı, güvenlik kameralarıyla barınağın 7/24 izleneceği bildirildi.

YETKİLİLER, ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYOR..

4 ilçenin sahipsiz ve başıboş sokak hayvanları için yapımı devam eden barınak düzenli olarak ilçe belediyelerince takip ediliyor. Son olarak barınak yapım çalışmaları Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci tarafından incelendi.