Menü Kapat

SİMAV, AK PARTİ ADAYINI BEKLİYOR

Son yapılan yerel seçimlerden günümüze yaklaşık 4 yıl 9 ay geçerken, 2019 Martında yapılan yerel seçimler öncesinde yaşanan heyecanlar artık Simav’da yaşanmıyor.

AK Parti Simav İlçe Başkanlığının Simav belediye başkanı adayını henüz açıklamaması muhalefet partileri arasında çeşitli ittifak hesaplarını gündeme taşırken yaklaşık 3 ay sonra yapılacak seçimler 2019 yerel seçimlerini akla getirdi.

2019 SEÇİM SONUÇLARI 2024 SEÇİMLERİNDE YAŞANIR MI?

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarına ilişkin eldeki verilere göre oy rekoru kırarak Simav Belediye Başkanı seçilen Av. Adil Biçer’in AK Parti adına 6.997 geçerli oy ve %44.51 seçmen desteği elde etmesi unutulmazken, seçimlerin ikinci güçlü ismi belediye eski başkanlarından Simav’a 2 dönem belediye başkanı olan merhum Metin Karakuyu akla geliyor. İYİ Parti’den aday gösterildiği 2019 yerel seçimlerinde 4.688 oy alarak %29.91 seçim başarısı gösteren merhum Karakuyu’yu takip eden 3.isim ise yine seçim sonuçlarına göre MHP’den Eray Efe olmuştu.

2019’UN EN AZ OY ALAN PARTİSİ CHP..

2019’un 31 Martında Simav seçmeninden 2.280 oy desteği alan Efe, %14.55 oy oranıyla seçimin 3.partisi olmuştu. Demokrat Parti’nin Simav’da bir dönem belediye başkanlığı yapan adayı ise ikinci kez seçmen karşısına çıktığında aldığı 982 oy ve %6.26’lık başarıyla seçimlerin en az oy alan adayı CHP’li Gülcan Bütün’ün önünde kalmıştı. Hatırlanacağı gibi CHP’li Bütün aldığı 594 oy ve %3,79 oy oranı ile sonuncu olmuştu.

AKTULUN VE İNAN, AÇIKLANAN 2 ADAY..

Simav’da 2019 seçimlerinden bu yana aynı partiler yine 2024 yerel seçimlerine hazırlanırken bunlardan MHP’nin belediye başkanı adayı olarak MHP Genel Merkezi tarafından inşaat mühendisi ve 1 çocuk annesi Kübra Tekel Aktulun ile unutulmaz siyaset insanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisi Büyük Birlik Partisi Simav İlçe Başkanlığının adayı iş insanı Hasan Basri İnan oldu.

SİMAV’DA MUHALEFET SESSİZLİĞİ..

Söz konusu yerel seçimler için bu 2 belediye başkan adayından başka CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti ile Saadet Partisi Simav İlçe Başkanlıklarından hiçbir açıklama yok. Bu partilerin ilçe başkanlıkları, ne ittifak görüşmelerini ne de gönüllerinden geçen belediye başkan adayı isimlerini dile getirmezlerken CHP ile İYİ Parti’nin genel merkezlerindeki alınan kararlar doğrultusunda ittifak yapmayacakları, MHP’nin adayını açıklamasının ardından seçimler için geçen seçimde olduğu gibi AK Parti’nin yine Simav Belediyesinin en güçlü adayı olacağı görülüyor. Her şeye rağmen AK Parti’nin Simav Belediye Başkanı Adayının resmen açıklanmaması ise ilçe seçmenlerini meraklandırmaya da devam ediyor.