Menü Kapat

SEÇiM KAPININ HEMEN ARDINDA

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı, 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ise aynı gün sonuçlanmasının beklendiği 14 Mayıs Genel Seçimlerine kısa bir süre kalırken siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileriyle her partinin 5 milletvekili adayının Kütahya turu devam ediyor.

CUMHUR İTTİFAKI

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerde Kütahya’da Cumhur İttifakının birbirlerini destekleyici propaganda çalışmaları devam ederken, Eynal Kaplıcaları Firuze Salonunda yapılan Milletvekili Aday tanıtım Töreni ve Vefa Buluşmasından sonra AK Parti adayları ve heyeti Simav’da çarşı-pazar dolaşarak milletvekili tanıtımlarını gerçekleştirdi. AK Parti’den Av. Adil Biçer’in birinci sıra adayı gösterilmesi Simavlı seçmeni sevindirirken Biçer yaptığı tüm konuşmalarında Kütahya’nın 5 milletvekili kontenjanının AK Parti’de olmasının mücadelesini verdiklerini ifade etti.

Cumhur İttifakının ortaklarından olan Milliyetçi Hareket Partisi ise Kütahya’yı en fazla dolaşan parti olarak görülüyor. MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, MHP İl ve İlçe Yöneticileriyle MHP’li milletvekili adaylarının bir bütünlük içinde katıldıkları seçmenle buluşma gezilerinde konuşan hep milletvekili Erbaş oluyor. 27. Dönem Kütahya Milletvekili, aynı zamanda 28.dönem Kütahya Milletvekili adayı Ahmet Erbaş, Murat Gül, Mehmet Dinç, Arzu Kurnaz ve Ülkü Gökçen Kehribar seçim çalışmalarında Emet’i de ziyaret etti. Emet MHP İlçe Başkanı Mustafa Mecit tarafından karşılanan heyet ilçede kurulan Salı pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Emet belediye başkanı Hüseyin Doğan’ı makamında ziyaret eden heyet belediye çalışmaları ve seçimler üzerine istişarelerde bulundular. Bu gezide vatandaşlarla da görüşen MHP milletvekili Erbaş, şu ifadelerde bulundu; “Gaziemet ilçemizde milletvekili adaylarımız, Emet İlçe Başkanımız Mustafa Mecit ile birlikte vatandaşlarımız ve esnaflarımız ile bir araya geldik. Her gelişimizde bizleri o sıcak ve güler yüzleri ile karşılayan Gaziemet halkımız bir kez daha gönül kapılarını açarak bizleri çok mutlu ettiler. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

MİLLET İTTİFAKI..

Millet İttifakının önde gelen partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi de diğer siyasi partiler gibi il merkezi ve ilçe gezilerini bir program dahilinde sürdürüyor.

Kısa bir süre önce Simav’a yaptıkları ziyarette; CHP Milletvekili ve adayı Ali Fazıl Kasap, CHP Milletvekili kontenjanından Saadet Partisi adayı Ahmet Sunar, CHP Milletvekili Adayı Güler Ezgi Doğan Turan, CHP Milletvekili Adayı Haşim Ertekin ve CHP Milletvekili Adayı Kerem Erkul ile CHP Kütahya İl Başkan Yardımcısı Tamer Yerlikaya ve Kütahya CHP İl Yönetimi Simav’da önce CHP lokaline ziyarette bulundular. CHP Simav İlçe Başkanı Bünyamin Kısa ve ilçe yönetiminin hazır bulunduğu buluşmada Millet İttifakının Simav’daki temsilcileri Saadet Partisi Simav İlçe Başkanı Gökalp Özcengiz, Demokrat Partisi Simav İlçe Başkanı Mustafa Baki ve vatandaşlar katıldı. CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın her iki seçimin ciddiyetini, sandıklara ve seçmene sahip çıkılmasının önemini vurguladığı açıklamalarından sonra milletvekili adayları ve CHP’liler Simav esnafını kapı kapı dolaşarak ziyaret ettiler.