Menü Kapat

SİMAV’DA 2 BAYRAM COŞKUSU

Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği günün Atatürk’ün ’23 Nisan’ gününü Türkiye ve dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmesine paralel olarak 23 Nisan 2023 tarihinde Ramazan Bayramının son gününü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte kutladık.

Dünyada tüm çocuklara bayram olarak hediye edilen ilk ve tek remi çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Simav’da iki törenle kutlandı. İlk tören saat 11.00’de Hükümet Konağı Tören Alanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunması şeklinde gerçekleşti.

İkinci tören ise saat 12.00’de Akbaldır Stadyumunda Esenevler İMKB Ortaokulu ile Osmanbey Ortaokulunun ev sahipliğinde yapıldı. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çitgöl beldesindeki Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç Ortaokulu Müdürü Ahmet Baş yaptı.

Okul Müdürü Baş, öğrencilere ve halka hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Aydınlık geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerim ve ilçemizin güzide insanları sevgili Simavlılar; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103.Yılı kutlama programına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz. Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, herkesii saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Tarihte bugün ülkemizin üzerindeki karanlık bulutlar dağıldı ve ülkemizin üzerine bir güneş doğdu. Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103.Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle yakılan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da parlayan ve Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; “birlik ve beraberlikti”, “ya istiklal ya ölüm parolasıyla Milli Mücadeleydi”, “Kurtuluş Savaşıydı”, “Ulusal Egemenlikti”, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı.

23 Nisan bizim için sıradan, basit bir tarih değildir. 23 Nisan bizim için bir dönüm noktasıdır. Esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen bir milletin bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin ölümü seve seve göze alıp şahadete koşarak yürüyüşünün, küllerinden yeniden doğuşunun cümle âleme ilanıdır 23 Nisan.

O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir ve gür sesiyle bunu haykırmıştır.

Büyük bir gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza duyduğumuz sevgi ve güveni göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİN DE BİLİNCİNDEYİZ..

Sayın Kaymakamım, Değerli Protokol, Kıymetli Misafirler; Ülkemizin, milletimizin, dünyanın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz.

Biliyoruz ki, bugün milletlerarası ilişkilerde; egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından etkili ve güçlü bir şekilde kullanılmaktadır. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünüp, yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerimizdedir. Çocuklarımız, gençlerimiz daha nice teknolojik atılımlar gerçekleştirecekler. Ülkemizin son yıllarda başta savunma sanayi olmak üzere teknoloji alanındaki atılımları meyvelerini vermeye başladı. Ne mutlu ki bize, sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarına, gururumuz olan elektrikli yerli otomobillerimize, son teknolojiyle donatılmış akıllı cihazlarımıza kadar birçok alanda önemli atılımlarımız meyvelerini vermeye başladı. Bu yüzden yapmakta olduğumuz bu kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir ve geleceğimizin umudu olan çocuklar her birimize birer emanettir.

Sevgili Çocuklar, Sevgili Gençler,

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; geleceğimize yetişen değerli fidanlarımız..

Sizin şahsınızda dünya çocuklarının da bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran, minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”

Daha sonra Osmanbey Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro tarafından şarkılar seslendirilip ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu ilçe genelinde düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan eser seslendirilirken aynı şekilde bayramla ilgili yapılan kompozisyon yarışmasında birinci gelen eser de okundu.

Şiir ve kompozisyon dallarının birincilerine ait eserlerin okunmasından sonra ise önce Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu Halk Oyunları ekibi tarafından Ege Bölgesi yöresel oyunlarından bir demet sunulup ardından da Esenevler İMKB’den bir öğrenci tarafından 23 Nisan konulu şiir okunacak. Esenevler İMKB İlkokulu anasınıfı öğrencilerinden oluşan ront grubunun müzik eşliğindeki alkışlanan gösterilerinden sonra da Osmanbey Ortaokulu öğrencileri tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremlerine atıfta bulunulan deprem afeti konulu koreografi gösterisi sergilendi.

Simav’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı daha sonra Yusuf Koyuncuoğlu Anasınıf öğrencilerinin gösterisi, TOKİ bölgesindeki Şehit Ali Yılmaz Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları sunumu, Simav Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü’nün gösterisi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anısına İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyelerince ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.