Menü Kapat

SİMAV BELEDİYE ZABITASINDAN DUYGU SÖMÜRÜCÜLERİNE GEÇİT YOK!

Genellikle dini bayramlarda, Cuma günlerinde çeşitli şehirlerden gelerek dilencilik yapan duygu sömürücülerini Simav Belediyesi Zabıta Ekipleri yakalayarak şehir dışına gönderdi.

Dini gün ve bayramlar dışında Simav’a Çarşamba Pazarının kurulduğu günlerde sıkça gelen ve pazarcı esnaflarından, iş yeri sahiplerinden ve vatandaşlardan çeşitli bahanelerle para isteyen dilencilere Simav belediyesi Zabıta ekipleri göz açtırmıyor.

Bu konuda denetimlerini geçtiğimiz Çarşamba günü sıklaştıran, vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren Simav’ın zabıta ekipleri, duygu sömürüsünde bulunan 3 dilenciyi dilenirken suçüstü yakaladı. Dilencilere karşı yapılan denetimlerle ilgili olarak gazetemize bilgi veren Zabıta Müdürü Mehmet Parlak, “Haksız kazanç elde etmek için vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın duygularını sömüren bu duygu simsarlarını iş üstünde ekiplerimizin titiz bir çalışması sonucu yakaladık. Kimisi hastası olduğunu, kimisi çocuğunun tedaviye ihtilacı olduğunu kimisi de kocasının şiddetinden kaçtığını söyleyerek vatandaşlarımızdan para yardımı talep ediyor. Son olarak yakalanan 3 kişiye Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi uyarınca 277’şer lira para cezası uygulayarak onları geldikleri Uşak iline gönderdik” dedi.

Vatandaşlara da uyarıda bulunan Zabıta Müdürü Parlak, “Değerli vatandaşlarımız; sizlerin duygularına hitap ederek sömüren bu tür kişilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Devletimiz sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca başvuru yapıp da gerçekten ihtiyacı olanlara her türlü yardımı yapıyor. Bu tür sokak sokak, dükkan dükkan dilenenlere ve sözlerine inanmayın” ifadesinde bulundu.