Menü Kapat

SİMAV’IN EVLİYA ÇELEBİ’Sİ SAMSUN’DA

Simav Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlilerinden Kudret Armağan, tarihimizde önemli bir yeri bulunan ve ‘Seyahatnamesi’ ile geleceğe taşınan Evliya Çelebi gibi ülkemizin her noktasına Motivasyon Tırıyla ulaşarak eğitim çağındaki çocukları hem eğlendiriyor hem de bilim ve teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Kudret Armağan, Kütahya Valiliğince 1,5 yıl önce hayata geçirilen proje kapsamında Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Denizli ve Uşak illerinde 15 binden fazla öğrenciye Motivasyon tırıyla ulaştıklarını söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesine resmen start verdiği Samsun’un Cumhuriyet Meydanı’ndaki Panorama Müzesi önünde konuşlanan tırda ilk ve ortaokul kademesindeki dezavantajlı çocuklara, motivasyon, iletişim, teknoloji, liderlik ve girişimcilik yönlerinin geliştirilme-sine yönelik eğitimler verildi.

Simav’ın Evliya Çelebi’si Kudret Armağan, tırda çocuklara bu yıl 100. yılı kutlanan Dumlupınar Zaferi’nin anlatıldığını ve çeşitli eğitimler verildiğini belirterek, “İletişim eğitimleri veriyoruz. Çocuklarımızın iletişim yönlerini geliştirerek kendilerini ifade edebilmelerini istiyoruz, ayakta nasıl duracaklarını öğretiyoruz. Onlara özgüven aşılarken hem eğitiyoruz hem de eğlendiriyoruz” dedi.

Dezavantajlı çocukların Kütahya Valisi Ali Çelik’in destekleriyle hazırlanan Motivasyon Tırında keyifli zaman geçirdiğini ifade eden Armağan şöyle devam etti; “Köylerde yani ülkemizin kırsalında bulunan ve daha önce kişisel gelişim eğitimi almamış çocuklarımız ile özel eğitim okullarında ve Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımız içinde bulunduğumuz yaz tatilinde bizim için öncelikli kitle oldu. Bu çocuklarımızın ayağına kadar gidiyoruz. Onları tırımıza alıyoruz. Müzik eşliğinde, renkli balonlarla onların hayatlarını renklendiriyoruz. Dikkat ve odaklanmalarını geliştirmeye yönelik beyin egzersizleri yaptırıyoruz. Hayallerimizi renkli kağıtlara yazıyor ve renklendirilen hayallerimizi geleceğe doğru uçuruyoruz. Robotik uygulamalarla ilgili onlara bilgiler veriyoruz. Devre, sensör, led ekranlar ve kablosuz iletişimle ilgili örnekleri onlara gösteriyoruz.”

Etkinlik sonunda öğrencilere pamuk şekerler ikram eden Armağan, Samsun’da 80 dolayında öğrenciyi tırlarında ağırladıklarını bundan sonraki duraklarının ise Sivas, Amasya, Erzurum ve Ankara olacağını bildirdi.