Menü Kapat

SİMAV BELEDİYESİ ‘T.C.’SİNE KAVUŞTU

31 Mart Yerel Seçimlerinin Simav’daki ilk kazanımlarından birisi Simav Belediyesi Hizmet Binasının girişinde bulunan “Simav Belediyesi” ibaresine Türkiye Cumhuriyeti’ ünvanının kısaltması olan “T.C.” ibaresinin eklenmesi oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla MHP’li Belediye Başkanı Adayı Yük. İnş. Müh. Kübra Tekel Aktulun’un mazbatasını almasının ardından Belediye Meydanında yapılan devir-teslim törenindeki konuşmasında MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın, “Öncelikle Simav Belediyesi ismine Türkiye Cumhuriyetinin simgesi olan T.C. harflerini kazandıracağız” sözü Türkiye’nin ve Simav’ın en anlamlı günlerinden birisi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde gerçekleşti.

ÇOCUK BAYRAMINDA TARİHİ HAREKET..

Simav’ın Akbaldır Stadında gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, kutlamalar sonrası geldiği Belediye Hizmet Binasında, devir teslim gününde verilen sözün yerine getirilişine tanıklık etti. MHP Simav İlçe Başkanı Bayram Yılmaz ile birlikte özel bir firmaya yaptırılan T.C. ibaresinin yerine takılması için zabıta personellerine teslim eden başkan Aktulun daha sonra belediye girişine inerek yapılan tarihi çalışmayı izledi.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ..

Belediye Hizmet Binası balkonunda bulunan Simav Belediyesi ibaresinin üstüne T.C. harflerinin sabitlenmesini ilçe başkanı Yılmaz ve MHP’li Meclis Üyeleri ile birlikte alkışlayan başkan Aktulun, ardından balkona çıkarak objektiflere poz verdi. Gazetecilere konuşan Belediye Başkanı Aktulun, “Her Türk Vatandaşının kırmızı çizgilerinin en önünde bulunan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi, binlerce şehit kanıyla kazanılmış kutsal vatan topraklarının adıdır. Belediyemizin her resmi evrağında yer alan T.C. ibaresi milletvekilimiz Sayın Ahmet Erbaş’ın isteğinin isteklerimizle birlikte bugün gerçekleşmesinden ülkem ve ilçem adına gurur duyuyorum. Sırada, belediyemize ait Kültür Merkezimizin ve Eynal Kaplıcaları girişindeki isimlerimize de T.C. ibarelerini eklemek var” diye konuştu.