Menü Kapat

104 YILLIK ARMAĞAN “23 NİSAN”

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yurdumuz ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Simav’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Atatürk İlkokulu, Osmanbey Ortaokulu ve Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programı; Hükümet Konağı yanındaki tören alanında Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven’in 2 öğretmenle birlikte çelenk sunumu, törene katılan okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını topluca okumalarıyla başladı.

ÇOCUK BAYRAMINDA İKİNCİ BÖLÜM AKBALDIR STADINDA..

Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı kutlamalarının ikinci bölümü ise Akbaldır Stadında gerçekleştirildi. Saat 10,30’dan itibaren başlayan buradaki kutlamada İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, günün anlam ve önemine ilişkin konuşması için kürsüye davet edildi.

ÇOCUK BAYRAMINI DÜNYA İLE PAYLAŞAN TEK ÜLKEYİZ

Başta Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’nu, Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun’u, protokolün diğer üyelerini, meslektaşlarını, Simav halkını ve öğrencileri selamlayıp herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Güven, şu ifadelerde bulundu; “Milletlerin tarihinde öyle günler vardır ki üzerinden yıllar geçse de ilk günkü heyecanını ve ehemmiyetini muhafaza eder. Dünyada çocuklarına bir bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın haklı gururunu yaşadığımız bugün; aydınlık yarınlarımızın müjdecisi olan siz çocuklarımıza, millet egemenliğinin bir bayram coşkusuyla emanet edildiği gündür. Bugün Gazi meclisimizin açıldığı gündür.

23 Nisan 1920, tarihin her döneminde özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin eseridir. Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmıştır. Ezelden beridir hür yaşayan milletimiz, sonsuza kadar hür yaşayacağını 104 yıl önce bugün bütün dünyaya ilan etmiştir.”

MİLLETİMİZ İSTİKLALSİZ YAŞAMAMIŞ, YAŞAMAYACAKTIR!

Necip Türk milletinin ebediyen tam bağımsız yaşama azminde ve kararlılığında olduğuna dikkat çekerek sözlerini sürdüren Güven; “Necip milletimiz, İstiklal Harbi’nde de iradesini bu doğrultuda ortaya koymuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin karakterini şu cümleler ile ifade eder: ‘Türk Milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlâtlarından ibarettir. Bu millet istiklâlsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.’ Tarih boyunca tam bağımsızlık uğuruna feda ettikleri ile milletimiz, dünyada benzeri görülmemiş zaferlere nail olurken istikbali için mücadele eden milletlere de örnek teşkil etmiştir.” dedi.

SİZLER ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİSİNİZ..

Daha sonra günün kahramanları olan çocuklara hitap eden müdür Güven; “Gözümüzün nuru sevgili çocuklar; Sizler bu ülkenin yarını, umudu en güzel rüyası, en büyük zenginliğisiniz. Bu ülkenin dünyaya ilham veren kültür hazinesine sahip çıkacak, nesiller ötesine taşıyacak olan sizlersiniz. Yarının Türkiye’si; sizlerin tertemiz yüreklerinde, parlak dimağlarında ve yetenekli ellerinde şekillenecek. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Hayalleriniz, rüyalarınız ve azminiz bu güzel ülkeyi yarınlara taşıyacak. Tarihe yön veren ecdadımız gibi sizler de başarılarınızla tarihe imzanızı atacaksınız. Sizler bizlerin en kıymetli hazinesi, bugünün küçükleri yarının büyüklerisiniz.  Kültürünüzün ve geleneğinizin temeli olan dostluk, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi değerlere önem vererek, daha mutlu ve huzurlu, barış dolu bir dünyanın kurulabilmesi için çaba göstermelisiniz. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır.” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda TBMM’nin kuruluşunun 104.yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere O’nun Milli Mücadele arkadaşlarını, Türkiye’nin tüm aziz şehitlerini, gazilerini saygı, şükran ve minnetle andığını ifade eden Güven; “Ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek alkışlar eşliğinde sözlerini tamamladı.

KORO, ŞİİR, RİTM, KAREOGRAFİ, FOLKLOR, RESMİ GEÇİT..

Günün ilk gösterimi ise Osmanbey Ortaokulu ve Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşun koro ve flüt gurubunun müzik öğretmenleri Volkan Aydın yönetimindeki sunumu gerçekleştirildi. Ardından da Atatürk İlkokulu anasınıfı öğrencilerinin dans gösterimi icra edildi. Aynı okulun darbukalarla ritm gösterisi ve ardından da Halk Oyunu ekibinin programını sunması Simavlılara bayram heyecanını yaşatırken, 23 Nisan adlı şiirin okunması, Parla Ay Yıldızım adlı koreografının sahnelenmesi ile devam eden program Osmanbey Ortaokulu Folklor Ekibinin yöresel oyunları sergilemesinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları resmi geçit töreniyle Simav’da son buldu.