Menü Kapat

SÜNNET ÇOCUKLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Simav Belediyesi ve Simav halkı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştiren içinde bulunduğumuz yılın Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni için sünnet olacak çocukların aileleri ve yakınlarının kayıt yaptırma süreci başladı.

Simav Belediyesi ile Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi Başhekimliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği toplu sünnet işlemleri için gazetemize açıklama ise Simav Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden geldi.

5 YAŞ ÜZERİ ÇOCUKLAR SÜNNET OLACAK..

Bölgedeki dar gelirli, yardıma muhtaç aile çocukları ile kimsesiz çocukların Simav Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni kapsamında sünnet yaptırılacağını anlatan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke, Devlet Hastanesinde tamamen hijyenik şartlar içinde gerçekleştirilen sünnet hizmetinden 5 yaş ve üzeri çocukların yararlanabileceği, bu çocukların sünnetlerinin yapılacağını bildirdi.

TOPLUMSAL GELENEKLERİ SÜRDÜRMEMİZ GÖREVİMİZDİR..

Söz konusu yaş kriterine uyan sünnet adayı çocukların yapılacak hazırlıklar için kayıt yaptırmalarının önemine ise Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun değindi. Başkan Aktulun, “Kamuda nasıl ki hizmette devamlılık esas ise, Simav için geçmişten geleceğe taşınan Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni gibi toplumsal gelenekleri de belediye olarak sürdürmemiz bizim görevimizdir. Bu yüzden Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şölenimizde halkımızın bir parçası konumundaki çocukların sünnetini yapabilmemiz için onların ailelerini ve yakınlarını Belediyemiz Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze 10 Mayıs 2024 Cuma günü mesai saati sonuna kadar kayıt yaptırmalarını rica ederim” dedi.