Menü Kapat

SİMAV’DA SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASI

Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen ortaokullar arası “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” Simav, köy ve beldelerinde bulunan ortaokulların katıldığı “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” Simav Akbaldır Spor salonunda gerçekleştirildi.

GELENEKSEL YARIŞMA İLGİ GÖRDÜ..

Saygı duruşunun yapılıp İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Simav Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfullah Dağ, Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Özcan, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Sapmaz, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hakkı Balı, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

51 ÖĞRENCİ KATILDI..

Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hafız Salih Türit’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam eden yarışmada açılış konuşmasını Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Arif Pala yaptı. Pala yaptığı konuşmada, “Bu yarışmayı yapmamızdaki en büyük gayemiz okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin Peygamberimizin hayatı ile ilgili bir kitap okumalarını sağlamaktı ve bu hedefe ulaştığımızı düşünüyorum. Bu yarışmaya katılan 17 ortaokulumuzdan her bir okuldan üç öğrenci olmak üzere toplamda 51 öğrencimiz Peygamberimizin hayatı ile ilgili Diyanet İşleri yayınlarından ‘Ay ışıyınca Siyer-i Nebi’ kitabını en az bir defa okumuştur. Peygamberimizin hayatını anlatan bu kitabı okumaları öğrencilerimiz için en büyük kazanç olmuştur. Hayatımızın her alanında Peygamberimizin hayatını örnek alarak yaşamalıyız. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

İLÇENİN TÜM ORTAOKULLARI KATILDI..

Yarışmaya Dört Eylül Ortaokulu, Osmanbey Ortaokulu, Yemişli Şehit Kenan Karabodur Ortaokulu, Darıcı Ortaokulu, Çitgöl Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç Ortaokulu, Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu, Naşa Ortaokulu, Hisarbey Ortaokulu, Kuşu Nurullah Bayram Ortaokulu, Akdağ Ortaokulu, Borsa İstanbul Esenevler Ortaokulu, Şehit Ali Yılmaz Ortaokulu, Beyce Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokulu, Özel Şeref Koleji Ortaokulu, Güney Ortaokulu, Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu, Kestel Şehit Er Ali Oktaytekin Ortaokulu katıldı.

İLK BÖLÜMDE 20 SORU..

Yarışmada jüri üyesi olarak Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Mehmet Ali Türkhan, Emin Yıldırım ve Erol Karatay görev aldı. Yarışmada öğrencilere 20 soru soruldu. Her sorunun değerinin 10 puan olduğu yarışmada ilk on soru çoktan seçmeli, ikinci on soru boşluk doldurma şeklinde oldu.

19 SORUDA 190 PUANLI ŞEREF KOLEJİ BİRİNCİ OLDU..

Her soruya 60 saniye sürenin verildiği yarışmanın birincisi yarışmada 20 soruda 19’unu doğru bilerek 190 puan alan Özel Şeref Koleji Ortaokulu oldu. Yarışma sonunda 20 sorudan 17’sini doğru bilen beş okul Osmanbey Ortaokulu, Beyce Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokulu, Dört Eylül Ortaokulu, Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu, Borsa İstanbul Esenevler Ortaokulu170 puanla ikinciliğe ortak oldu. İkinciliği belirlemek için yedek sorulara geçildi. İlk yedek soruda beş okuldan tek doğru cevabı veren Dört Eylül Ortaokulu ikinciliği kazandı. Beş yedek sorunun sorulmasının ardından iki okul Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu ve Borsa İstanbul Esenevler Ortaokulu üçüncülük için mücadele etti. 10 yedek sorunun sonunda da iki okul arasında eşitlik bozulmayınca jüri üyeleri kura çekelim dedi. Fakat Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven kuraya gerek olmadığını, iki okulunda Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu ve Borsa İstanbul Esenevler Ortaokulunun üçüncülüğü hak ettiğini ve yarışmanın üçüncüleri olduklarını söyledi.

ÖDÜL TÖRENİNE SİHMED DESTEĞİ..

Yarışmada ödül töreni öncesi Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinden Hüseyin Hangün ve Mehmet Anıl Aytaş ilahi seslendirdi. Yarışmada daha sonra dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Simav İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hakkı Balı ve Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Özcan tarafından verildi.

Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilere katılım belgesi verilirken, birinci, ikinci ve üçüncü olan okullar para ödülüyle ödüllendirildi. Ayrıca yarışmada dereceye giren öğrencilere SİHMED adına Simav Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfullah Dağ tarafından para ödülü verildi. Yarışma çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.