Menü Kapat

SİMAVIN LİSELERİ PEYGAMBERİN TÜM HAYATI KONUSUNDA YARIŞTI

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi etkinlik programında yer alan ve Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen liseler arası “Peygamberimizin Hayatı Bilgi Yarışması” yapıldı.

Simav Merkez ve beldelerinde bulunan toplam yedi lise dengi okulun katıldığı “Peygamberimizin Hayatı Bilgi Yarışması ”Simav Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Özcan, Simav İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hakkı Balı, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

PEYGAMBERİMİZİ YAŞANTIMIZA ÖRNEK ALMALIYIZ..

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.Sınıf öğrencisi Ahmet Faruk Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam eden yarışmada açılış konuşmasını Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Dursun Gülseren yaptı. Gülseren yaptığı konuşmada, “Miladi takvime göre bu hafta Peygamberimizin doğumunun yıldönümü dolayısıyla biz de bu haftayı değerlendirmek istedik ve bu yarışmayı düzenledik. Liseler kategorisinde düzenlemiş olduğumuz Peygamberimizin hayatı ve doğumu konulu bilgi yarışmasında Peygamberimizi bu vesile ile bir kez daha anmış olacağız. Peygamberimiz bizlere rahmet olarak gönderilmiştir dolayısıyla bizler Müslüman olarak Peygamberimizi anmamız, andığımız gibi onun hayatını örnek alarak yaşamamız ve bilmemiz gerekiyor. Bilmek yeterli değil Peygamber Efendimizin hayatını örnek alıp hayatımızda uygulamamız gerekiyor. Tüm öğrencilerimizde bu ışıltıyı, bu cevheri görüyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ve onları hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ederim. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

SİNEVİZYONDA PEYGAMBERİN HAYATI..

Düzenlenen bilgi yarışması programı Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Peygamberimizin hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Yarışmada öğrencilere beş şıktan oluşan 20 soru soruldu ve her bir soru için 60 saniye cevaplama süresi verildi.

YARIŞMAYA SİMAV’IN 7 LİSESİ KATILDI..

Yarışmaya Simav Gülizar Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Anadolu Lisesi, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Simav İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Simav Fen Lisesi ve Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.

SONUÇLAR KURA İLE BELİRLENDİ..

Yarışma Kurulunda Mehmet Ali Türkhan ve Hamza Kara görev aldı. Her soruya 60 saniye süre verildiği yarışmanın puan sıralamasında, yarışmada sorulan 20 soruda 18’ini doğru bilerek 180 puan alan iki okul Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Anadolu Lisesi ve Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi okullarının puanları eşit çıktı.

Yarışma sonunda 20 sorudan 16’sını doğru bilen iki okul Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Simav Fen Lisesi 160 puanla üçüncülüğe ortak oldu. Birinciyi belirlemek için yedek sorulara geçildi. Yedek sorularda da eşitlik bozulmayınca Yarışma Kurulu Üyeleri tarafından kura çekilmesine karar verildi. Salonda bulunan minik öğrenciye çektirilen kura sonucunda yarışmanın birincisi Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Anadolu Lisesi olurken, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi okulu yarışmanın ikincisi oldu. Yine kura yöntemiyle aynı puana sahip iki okuldan Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Simav Fen Lisesi okullarından Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi yarışmanın üçüncüsü oldu.