Menü Kapat

SİMAV CUMHURİYET YARENİ 39.DÖNEME BAŞLADI

Simav’da yarenciliği yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımak için, yaren ve yarencilik aşkına, arkadaşlık adına, dostluk yoluna yaren yeminini 39.kez yaparak, adını aldığı Cumhuriyetin 100. yılında 39. döneme ilk adımı atan Simav Cumhuriyet Yareni, Türkiye için en önemli günde anlamlı bir başlangıca imza attı.

Simav Cumhuriyet Yareni Sözcüsü Raşit Selçuk, gazetemize yaptığı açıklamasında Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının resmen başladığı 28 Ekim 2023 tarihinde kendilerine ait yaren Odasında yeni bir dönem için Kur’an-ı Kerim’e, Türk Bayrağına ve silaha el koyarak yemin ettiklerini açıkladı.

SİMAV YARENCİLİĞİNE 39 YILDIR KATKI..

Selçuk, şöyle konuştu; “Simav Cumhuriyet Yareni olarak, ismini yarenimize isim olarak aldığımız Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne ulaşmaktan, Simav Yarencilik tarihine 39 yıldır katkı yapıyor olmaktan, bunu yaparken, giderek Simav Cumhuriyet Yareni’nin kendisinin tarih olmasından gurur duyuyoruz. Bu yareni kurarak Simav’ın sosyal ve kültür mirasına katkı sağlayan kurucularımıza teşekkür ederken, aramızdan vefat nedeniyle ayrılan yaren ve sazende arkadaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, 39.dönemimizde birliğimiz ve dirliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” dedi.