Menü Kapat

SİMAVLI AVCILARIN CUMHURİYET TUTKUSU

Cumhuriyetin 100.yıldönümünde Simav’da yapılan kutlamalar çerçevesinde kurum ve kuruluşların resmigeçit törenlerinin vazgeçilmez STK’sı ‘Simav Avcılar Derneği’ olmaya devam ediyor.

1928 yılında Simavlı bir takım av sporu yapan isimlerin bir araya gelerek oluşturdukları gurubun 1931 yılında Simav Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü olarak tescil aldıkları kulüp, günümüzde Simav Avcılar Derneği olarak anılırken 1931 yılından bu yana her Cumhuriyet Bayramında törenlere katılarak Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıklarını her daim gösteriyorlar.

CUMHURİYETLE 92.YIL..

Simav Avcılar Derneği Başkanı Alaattin Derdibelirsiz, geride kalan Cumhuriyet Bayramı ve resmi geçit törenleri için gazetemize konuştu. Başkan Derdibelirsiz, “90 yılı geçkin bir süredir derneğimizin kurucularının başlattığı Cumhuriyet Bayramlarına katılmamızı azimle sürdürüyoruz. Çatısı altındaki derneğimizin kurucularının adeta bir vasiyeti olan ve görev olarak gördüğümüz bayram kutlamalarımız, bizden sonra göreve gelecek avcı dostlarımız tarafından da sürdürüleceği muhakkaktır. Çünkü derneğimizin bu ata geleneği sürdürülmelidir” dedi.