Menü Kapat

SİMAV KURBANLIK PAZARI AÇILDI

Simav Belediyesi ve Simav Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün denetiminde haftanın Salı günleri Leylekkürü merasında hizmet veren canlı hayvan pazarı bu kez “Kurbanlık Pazarı” olarak hizmete girdi.

Kısa bir süre önce Kütahya Valiliğince tüm il genelinde ‘tedbir’ amaçlı kapatılan hayvan pazarlarından birisi olan Simav Hayvan Pazarı tekrar açıldı. İlçe ekonomisinin desteklenmesi, vatandaşların kurbanlık ihtiyacını gidermesi ve üreticilerin de kurbanlıklarını satmak için bekleyişlerinin giderilmesi açısından önemli bir yeri olan Simav Hayvan Pazarının ilk günü biraz durgun geçti.

Büyük ve küçükbaş kurbanlıklarını pazara çıkaran üreticiler pazarın durgun geçmesinin yanı sıra fiyatların oturmamasından şikâyetçi oldukları görülürken Simav’ın ünlü üreticilerinden Yaşar Kuloğlu (50), “Her Kurban pazarının açıldığı ilk 2 gün durgun geçtiği gibi bugün de durum öyle. Ama Kurban Bayramına doğru yaklaştıkça satıcılar da alıcılar da hallerinden umarım memnun kalırlar” dedi.

Simav’da yöresel anlamda kurban pazarında en çok büyükbaş olarak kurbanlık düvelerin ilgi gördüğünü ve bu açıdan pazarda 200 kilogram karkas et alınabilecek bir düvenin 60 bin lira civarında olduğunu anlatan Kuloğlu, “Aynı şekilde 300 kiloluk bir düve de 85-90 bin liradan satışa sunuluyor. Bunun yanında kurbanlık kuzular da 6 bin ile 9 bin lira arasında kilosuna göre satışta. Bu fiyatlar pazara fazla hayvan girişi yapıldığında biraz düşebilir ya da aynı kalır” diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan giriş ve çıkışları kontrol altında tutan Simav Belediyesi Zabıta ekipleri ise yaptıkları duyurularla hayvan pazarına girişlerde küçükbaş hayvanlardan tane başı 5 TL, büyükbaş hayvanlar için ise 8 TL makbuz karşılığı ücret alındığını bildirerek toplam 5 gün açık kalacak olan Kurban pazarında girişlerin Cumartesi ve Pazartesi günleri ücretli, Pazar ve Salı günleri ise ücretsiz olacağı açıklandı.