Menü Kapat

AKSAZLI KİRAZ ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Simav’ın meyve ve sebze üretimiyle meşhur olan ilçe merkezine 22 km uzaklıktaki Aksaz Köyünde hasadı devam eden kiraz fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor. Hasadı devam eden kirazın kilosu 30 ile 75 liradan alıcı buluyor.

Aksaz Köyünün tarımsal değerlerinden biri olan kirazda hasat başladı. Sabahın erken saatlerinde kiraz bahçelerine gelerek hasada başlayan üreticiler sezonun ilk hasadını yapmaya başladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü Aksaz Köyünde bulunan kiraz alım merkezine gelen aracı firmalar üreticiden kiraz alımına başladı.

Mevsimlik kiraz alım merkezleri açılan Aksaz’da alım fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kiraz üreticisinin yüzü gülüyor. Bahar yağmurlarının yaz ayına sarkmasından dolayı kiraz üreticileri biraz sıkıntı yaşasa da kiraz alım fiyatlarının yüksek olması üreticinin yüzünü güldürüyor.

Aksaz Köyünde kiraz üreticisi olan Mustafa Vural yağmurlardan dolayı sezonun biraz geç başladığını fakat kiraz alım fiyatlarının geçen seneye göre yüksek olduğunu söyledi.

Vural yaptığı açıklamada; “Konum olarak İzmir Kemalpaşa’dan sonra Aksaz ve çevre köylerde Napolyon cinsi kiraz üretiminin gelmesi bizleri sevindiriyor. Bölgede kiraz çoğunluğunun köyümüzde olması sebebiyle alımlarda köyümüzde gerçekleşiyor. Geçen senelere göre bu yıl fiyatların 30-75 TL arasında olması üreticiyi sevindirdi. Bu sene hem gübre, hem ilaçların fiyatlarının artması, hem de mazot fiyatlarının artması kiraz üreticisini zorlasa da kiraz alım fiyatlarının yüksek olması üreticiyi bir nebze de olsa sevindirdi” dedi.