Menü Kapat

SİMAV; MHP’DEN CUMHURİYET MEYDANINDA MİTİNG

Simav Belediye Başkanlığı için yapılacak seçimlerin güçlü adaylarından MHP Belediye Başkan Adayı Kübra Tekel Aktulun, MHP Milletvekili Ahmet Erbaş’ın katıldığı dev mitingde Cumhuriyet Meydanını dolduran halka seslenerek halka 120 gündür söz değil taahhüt verdiğini, taahhütlerinin ardında da MHP olduğunu söyledi.

Simav’da 31 Mart seçimleri için ikinci mitingi MHP Simav İlçe Başkanlığı Cumhuriyet Meydanında Atatürk ve tüm şehitler için önce saygı duruşu, ardından da İstiklal Marşının okunmasıyla başlattı.

MHP Simav İlçe Başkanı Bayram Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı, MHP kadın kolları Başkanı ve Belediye Meclis ile İl Genel Meclis adaylarının platforma davet edilmesiyle birlikte günün ilk konuşmacısı alkışlar eşliğinde MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz oldu. Belediye Başkan Adayı Kübra Tekel Aktulun’un, meclis ve il genel meclis üyelerinin Simav’ın geleceğine yön vereceklerini her birinin Simav’ın, Simavlının sesi olacağını ifade eden Yılmaz, “En büyük sansımız, gücümüz Simav ve tüm Kütahya için gece gündüz çalışan, doğru sözünü esirgemeyen ve yeri geldiğinde masaya yumruğunu vuran MHP Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Erbaş’tır” dedi.

 

ŞEFFAF, HESAP VEREBİLEN BELEDİYE

Seçim hazırlıkları sürecinde Simav’da beldelerde gidilmedik mahalle, gidilmedik köy bırakmadıklarını, 120 gündür bıkmadan usanmadan çalıştıklarını,  seçimi kazandıklarında adaletli, istikrarlı, istişareli, şeffaf, hesap verebilen bir belediye yönetiminin hedeflendiğini kaydeden Yılmaz, “Yarın el ele, gönül gönüle, kimseyi kırmadan, saygıyla, güler yüzle hep birlikte zafere koşalım. Bu coşkulu meydanın dolmasına mimar olan kardeşimiz Kübra Tekel Aktulun için oylarımızı kullanalım. Küskünlükleri bir tarafa bırakıp hep beraber zaferin mimarları olalım.” diyerek

Simav belediye Başkanı Adayı Kübra Tekel Aktulun’u alkışlar eşliğinde platforma davet etti.

ERBAŞ ATATÜRKÇÜ SİMAV

Günün ikinci konuşmacısı ise ikinci kez MHP Kütahya Milletvekili olan iş insanı Ahmet Erbaş oldu. Simav’ın Atatürkçü, cumhuriyetçi, demokrasi aşıklarının, ‘Ne mutlu Türküm’ diyenlerin şehri olduğunu haykırarak sözlerine başlayan milletvekili Erbaş, “Partimize, ekibimize ve adayımız Aktulun’a güvendiğini her fırsatta gösteren halkımıza teşekkür ederim. Bugün birada sergilenen coşkunun yarın akşam da birlikte yaşamamız en büyük dileğimdir. Diyorum ki, bugüne kadar Simav ve halkımız için taş üstüne taş koyan geçmişten günümüze herkese teşekkür, aramızdan ayrılan merhumlara da Allah’tan rahmet diliyorum. “ dedi.

 

KARAKUYU ÖRNEK ALDIĞIM İLK İSİMDİR

Bir milletvekili olarak her zaman örnek aldığı Kütahyalı siyasetçilerin olduğunu bunların başında da merhum İsmail Karakuyu geldiğini açıklayan, Karakuyu’yu ise Ahmet Derin’in takip ettiğini söyleyen Erbaş, “Üçüncü isim ise Mustafa Kalemlidir. Onlardan bu yana Kütahya ve ilçelerinde dördüncü bir isim bence yoktur” ifadesinde bulundu. Siyasi hayata adım attığında ilk kez Simav’a geldiğinde Simav’da Simav- Gediz, Simav-Sırdırgı, Simav-Dağardı- Bursa yolları, otopark sıkıntıları olduğunu bugün ise meydanı dolduran vatandaşların ellerindeki parklarda yine aynı isteklerin yazdığına dikkat çeken Erbaş, “Sanki Simav’da geçen 20 yılda sanal belediyecilik vardı da bazıları gerçek belediyecilik söylemlerinde bulunuyor. Bizim, halkımızın  bir 20 yıl daha beklemeye vaktimiz yok artık. Biz kaybettiğimiz yılları ve geleceğimizi istiyor, bugüne kadar da verilen hizmetlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

SİMAV ORGANİZE SERA PROJESİ DEVLETİNDİR

Simav’da  üretim, istihdam ve ekonomik anlamda Organize sera Bölgesi kurulumu için sürecin işlediğini kaydeden Erbaş, “Bu bir devlet yatırımıdır. Devletin yatırım programında Simav Kaymakamlığının yöresel anlamda takibindedir. Belediyeyle alakası yoktur. Seçim çalışmalarında kırmızı plakalarla Simav’da gezmek de marifet değildir. Simav’da artık değişim zamanı gelmiştir. Burada açıkça söylüyorum; ilçe ve beldelerimizin belediye başkanlarının halkımıza verdiği her söz MHP’nin vaadi, şahsımın da takibindedir” dedi.

AKTULUN’UN HER VAADİNİN ARKASINDAYIZ..

1 Nisan Pazartesi günü herkesin yine birbirinin yüzüne bakacağını, Nasip olursa MHP’li belediye olarak 20 yılda Simav’a yapılamayanları yapacaklarını,  belediyeye, kurumlara eşi dostu doldurmayıp hak eden ve ihtiyacı olanlara yer göstereceklerini anlatarak halktan sandıkta destek isteyen Erbaş, “Başkan Adayımız Aktulun’un her vaadi bizim, takipçisi ise bizleriz. Karar sizin, takdir sizin gelin bu değişime birlikte tarih yazalım. yeter söz milletindir” diyerek sözlerini tamamladı.

GÖÇ GERİ DÖNECEK, ANNELER SEVİNECEK

Seçimlerin odak noktası olan başkan adaylarından birisi olan MHP’li Kübra Tekel Aktulun ise günün son konuşmacısı oldu. Simav’ın evlatlarının iş ve aş için yuvadan ayrıldıklarını, okul için gidenlerin dönmediklerini anlatan, evlat yolu gözleyenlerin ıstırabına son verme çabasının görevlerinin başında olacağını ifade eden Aktulun, “Bu Simav halkı kadar mütevazı halk yok. 120 gündür onlarlayım.  Çoğunluğu, suyum aksın, çayım kaynasın demekten başka beklentileri yok. Ama bu şehirde yaşananlara bakıldığında bazılarının koltuğu bile birilerine bırakmayı beceremediklerini görüyoruz. Deneme yanılmayla jeotermal alanda hizmetler görüyoruz. bu şekilde olmaz. Çünkü belediyenin jeotermal mühendisi bile yok. Türkiye’de ve elbette ekonomik sıkıntı var. Emeklisi de işçisi de geçinemiyor. Onlara destek olmak için jeotermalde indirim sunacağımızı söyledik. Ama bunu bile eleştirdiler. bu yapılacak. Emeklilere yapılacak jeotermal indirimiyle önemli bir fatura bedeli ceplerinde kalacak. Bundan iyi destek olur mu?. Şunu da açıkça söylüyorum. belediye çalışanlarının maaşını belediye cebinden değil, İller Bankası geliriyle ödüyor. bu yüzden çalışanlar endişe etmesin. Bunun yanında bize gelen sorunlardan birisi de belediye dükkanlarında kirada duran esnafların sorunları. Bu konuda da çözüm getiren ve uygulayan olacağız” dedi.


YATIRIMLARIMIZDA KÜTAHYA MİLLETVEKİLLERİ GÖREVLERİNİ YAPACAKLAR

120 gündür sürdürdüğü çalışmalarında 7’den 70’e vaat değil taahhütte bulunduğunu da anlatan Aktulun, “Günümüz belediye yönetimi ve uzantılarının bahsettikleri yatırımları hizmette devamlılık ilkesi çerçevesinde bizler de gerçekleştireceğiz. Biz bunları yaparken sanırım Kütahya milletvekilleri engel olmayacaklar, bizlere destek olarak halka hizmet için seçildiklerini göstereceklerdir. Ayrıca kapalı Pazar yeri konusunda, itfaiyeden düğün salonuna hatta balık pazarına kadar olan bölüm yeni belediye hizmet binası olacak, altında kapalı Pazar yeri, kapalı otopark, düğün salonları gibi bir projede 4 projemiz yer alacak. Otogar alanına ise alışveriş merkezinin yapımıyla  Simav halkının komşu il ve ilçelere alışverişe gitmeyip paralarını Simav’da bırakmalarına imkan sağlayacağız. 6 yıl önce temeli atılan Eynal otelinin yapımını tamamlayıp termal turizme katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

HERKES OYUNU KULLANMALI

Sözlerinin sonunda ‘tepki’ için oy kullanmak istemeyenlere seslenen Aktulun, “Böyle olmaz. Tepkini gel sandıkta göster ki tepkin görülsün. Yoksa tepkin, gösterdiklerine yarayacaktır. Lütfen oylarınızı kullanın diyerek sözlerini tamamladı.