Menü Kapat

SİMAV; AK PARTİ’DEN DEV MİTİNG

Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerle ilgili olarak 27 bin şehir nüfuslu Simav’da Belediye Başkanı seçimi için ilk mitingi yapan AK Parti Simav İlçe Başkanlığı oldu. İlçe Başkanlığından yürüyüş halinde Cumhuriyet Meydanına alkışlar ve parti müziği eşliğinde gelen AK Parti heyeti platforma çıkarak halkı selamladı, seçime dair her şeyi ve projelerini dile getirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer, AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav Belediye Başkan Adayı Ecz. Ahmet Kulat, AK Parti Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin tek tek tanıtılması, onların meydanı dolduran halkı selamlamasıyla başlayan mitingin ilk konuşmacısı partinin ilçe başkanı Akboğa oldu.

KESİNTİSİZ HİZMET SUNMAK İSTİYORUZ

Akboğa, kısa bir selamlama konuşmasının ardından vatandaşlara seslenerek 50 gündür seçim için geceli gündüzlü çalıştıklarını, başkan adayı Kulat, milletvekili Biçer ve partinin tüm organlarıyla mahalle mahalle, sokak sokak Simav halkıyla kucaklaşıp, bir 5 yılda daha neler yapmak istediklerini anlattıklarını açıkladı. 50 gün içinde 7 mahalle mitingi ve bir de araç konvoyu yaptıklarını ifade eden başkan Akboğa, “Çalışmalarımızda hep kendimizi, hep yaptıklarımızı, hem de yapacaklarımızı anlatırken, Türkiye’de gelecek 4 yılda hiçbir seçimin olmayacağını 4 yıl boyunca Türkiye’yi AK Partinin yönetmeye devam ederken AK Partili bir belediye olarak hizmet ve yatırımlarda kesintisiz bir hizmet sunmak istediklerini dile getirdi.

 

GİRMEDİK GÖNÜL, SIKMADIK EL BIRAKMADIK

Daha sonra söz alan Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, 2 aydır seçim çalışmaları nedeniyle girmedik gönül, sıkılmadık el bırakmadıklarını, 2019’da devir aldıkları hizmet bayrağını dalgalandırmayı sürdürmek, kesintisiz bir hizmet vermek için gerçekleştirilenlerle gerçekleştirmek istedikleri yatırımları halka tek tek anlattıklarını ifade etti.

SİMAV YÜZYILINA SİMAV HALKI HAZIR MI?

AK Partili belediyeyle yola devam için ‘Simav Yüzyılı’ için hazır mıyız’ sorusunu meydanı dolduranlara yönelten ve coşkuyla cevap alan başkan Kalay, geçen 5 yılda belediye yönetimi olarak gerçekleşen yatırım ve hizmetleri anlatmakla bitmeyeceğine dikkat çekti. Simav aşığı olarak Simav ve halkı için koşmaktan gocunmadıklarını da dile getiren Kalay, “Simav’ımızı, memleketimizi, Şehrül Emin olarak Ahmet Kulat’a teslim edelim” diyerek sözlerini tamamladı.

SÖZLERİMİZİ FAZLASIYLA YERİNE GETİRDİK

Mitingin üçüncü konuşmacısı ise AK Parti Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer oldu. Partililerini ve meydanı dolduran vatandaşları selamlayarak, 5 yıl önce belediye başkanlığı seçiminde Simav halkına çalışma ve hizmet etme sözü verdiklerini ve bu sözü fazlasıyla yerine getirdiklerini hatırlattı. Simav’ın Simav Yüzyılı oluşumuna dair organize sera, sanayi sitesi, ortak sanayi bölgesi, hayvancılık hatta termal turizm ve güneşten elektrik üretimi konularında birçok yatırım için düğmeye basma zamanının geldiğine dikkat çeken Biçer, söz konusu konularda yaklaşık 1-2 yıldır sürdürülen girişim ve çalışmaların sonuna gelindiğini, gelecek 5 yıl içinde bu programların Simav’da hayata geçeceğini söyledi.

 

HALKA YÜK DEĞİL, HALKIN YÜKÜNÜ ALAN PARTİYİZ

Simav Yüzyılı’nın Simav’ın Cumhuriyet tarihinde en büyük atılımların hayata geçeceği yıl olacağına dikkat çeken Biçer, “Yeni dönemde; güçlü bir Simav Belediyesi, Cumhurbaşkanı ve Hükümet Desteğiyle tüm sivil toplum kuruluşları ve halkımızın yanında olmasıyla Simav’ın yüceltileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Unutmayınız ki; AK Parti siyasi bir parti olmanın ötesinde bir hizmet, bir dava hareketidir. Bu hareketin odağında da insan vardır. Bu davanın bir milletvekili olarak halkımıza yük değil, halkın yükünü alan olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

PANDEMİ VE DEPREM SÜRECİ

AK Parti Simav’ın Belediye Başkan Adayı Ecz. Ahmet Kulat ise mitingin son konuşmacısı oldu. Zaman zaman meydanı dolduran halkın tezahüratlarıyla konuşması kesilen ve çok önemli açıklamalarda bulunan başkan adayı Kulat, Simav Belediyesi olarak geçmiş dönemde yaşanan pandemi süreci ve Türkiye’yi etkileyen depremler nedeniyle sıkıntılar çekilse de şehircilik açısından yapılan alt ve üst yapı çalışmalarını, meydan, kaldırım ve caddeleri anlattı.

KAPALI PAZAR YERİNE HALK KARAR VERECEK..

Simav’ın konu olarak konuşmaya devam ettiği ‘Kapalı Pazar Yeri’ konusunun halk için önemli olduğunu bu konuyu Simav halkıyla birlikte toplanarak, ortak bir yol bularak çözmek istediklerini anlatan Kulat, “Herkes Kapalı Pazar Yeri istiyor da, nereye yapalım dediğimizde farklı cevaplar çıkıyor. İşte bunu halkımızla çözümleyeceğiz. Halkımız ne derse o olur” dedi.

100 YILIN EN BÜYÜK YATIRIMI OLACAK

12 bin jeotermal abonesi yanı sıra seraların da ısıtıldığı Simav jeotermal hizmetlerinde önceki ay yaklaşık 10 milyon lira elektrik faturasının belediye tarafından ödendiğini, bunun karşılığı olarak o ay 7 milyon lira dolayında ihbarname tutarının olduğunu açıklayan Kulat, “Bu; jeotermal enerjiyle ısınan Simav’ın en önemli sorunlarından birisidir. Bu sorunu gidermek, jeotermalde kullanım ücretlerinin düşmesine yol açacaktır. Bunun Simav’da tek yolu da güneşten elektrik enerjisi üretmekle mümkündür. Düşünün bir kere, bunu başardığımızda bugünün rakamlarıyla aylık en az 10 milyon lira elektrik faturası ödemeyeceğiz. İşte bunun için 2 yıldır belediye yönetimimizce sürdürülen Eynal Bölgesinde güneş enerji santralinden yeşil ve çevreci enerji adı da verilen elektrik enerjisi üreteceğiz. Ve Simav Belediyesinin Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımı olacak bu santral kurumu için her türlü izin, yetki zamanında alınmış ve sadece hayata geçirilmesi kalmıştır. İşte o zaman jeotermal kullanımını ucuza vermek mümkün olacaktır” diye konuştu.

Mitingin sonunda ise tüm belediye meclis ve il genel meclisi üyeleri bir kez daha başkan adayı Kulat ile birlikte halkı selamladı ve miting sonlandırıldı.