Menü Kapat

SİMAV SEVDALISI EREN, DUALARLA ANILDI

Tıp alanında yaklaşık 60 yıl aile hekimi olarak hizmet verdiği, dünyanın en değerli orkidelerini yetiştirmeyi sürdürdüğü ABD’den eşi Müfide Eren ile birlikte Simav’a kesin dönüş yaparak hayatlarının geri kalan yıllarını doğdukları topraklara adayıp Simav’ın eğitim dünyasına sayısız katkılar sağlayan Dr. İbrahim Naci Eren ve değerli eşi Müfide Eren, Simav Teknoloji Fakültesinin bulunduğu İbrahim Naci Eren Yerleşkesindeki kabirleri başında yapılan törenle anıldı.

Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav Meslek Yüksekokulunun bu günlere gelmesinde emekleri olan Simav’ın çeşitli kurum, kuruluş ve kişileri arasında en önde olanı olarak gösterilen merhum Dr. İbrahim Naci Eren vefatının 6.yılında dönemin Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla adını taşıyan üniversite yerleşkesindeki kabri başında Simav Müftülüğü din görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Simav Müftüsü Hasan Serçe’nin yaptırdığı dua ile anıldı.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkan Vekili Ahmet Sönmez, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tosun, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Halil Başboğa, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alaattin Kaçal, fakülte ve yüksek okulun sekreterleri öğretim üyeleri ve öğretim elemanları, Simav Müftüsü Hasan Serçe ve Simav Teknoloji Fakültesine sürekli destekler sunan iş insanı ve aynı zamanda Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu’nun yer aldığı anma programına Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, aynı gün rektör vekili olması ve Kütahya’ya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ziyarette bulunmasından dolayı katılamadı.

Anma programının sonunda kısa bir konuşma yaparak başta İbrahim Naci Eren olmak üzere Eren Ailesine rahmet dileyen Kaymakam Karaloğlu, “Simav’ın unutulmazları arasında yer alan merhum Dr. İbrahim Naci Eren ile tanışmak isterdim. Kendisi hakkında edindiğim bilgilere göre örnek bir hayat hikâyesi, örnek bir yaşam, örnek bir hayırsever portresi çizmiş. Allah herkese böyle yaşantı ve öldükten sonra da böyle anılmak nasip eylesin. Dr. İbrahim Naci Eren ve eşine Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun.” dedi.

Daha sonra merhum Dr. İbrahim Naci Eren için döktürülen lokma ikramına katılan protokol, çay sohbetinde de merhum Eren’in sağlığında verdiği mücadeleden anılar paylaştılar. Program, Eren’in hayatını anlatan “Bir Simav Sevdalısı Dr. İbrahim Naci Eren” adlı kitabın Kaymakam Karaloğlu’na Dekan Vekili Mustafa Tosun, Simav Müftüsü Hasan Serçe’ye de Dekan Yardımcısı İbrahim Halil Başboğa tarafından takdim edilmesiyle son buldu.