Menü Kapat

SİMAV-SINDIRGI YOLU YAPILMAYACAK MI?

Kütahya ilinin en batısında bulunan Simav’da vatandaşlar kadar İzmir’e göç etmiş Simavlılar yaklaşık 75 kilometrelik Simav-Sındırgı yolunun yapılmasını istiyor.

Türkiye’de şehirlerin ve vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerini dile getirdiği en önemli dönemlerin seçim dönemi olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak vatandaşlar yol yapımları başta olmak üzere isteklerini iktidarın, muhalefetin il ve ilçe başkanlarına, belediye başkanı adaylarına bizzat iletirken Simav’daki siyaset ve aday sessizliğine rağmen vatandaşlar Simav-Abide, Simav-Hisarcık ve ‘Yılan Hikayesi’ne dönen 75 kilometrelik Simav-Sındırgı yolunun artık günün şartlarına uygun hale getirilmesini istiyorlar.

İLK KEZ ORMAN YOLU OLARAK AÇILMIŞ..

Aslında orman yolu olarak bilinen güzergahın 1961-1969 yılları arasında CHP’den Kütahya Milletvekili olarak görev yapan merhum Ali Erbek döneminde ilk kez  stabilize karayolu olarak hizmete geçirilmesine vesile olduğunu hatırlatan bazı yaşlı vatandaşlar, zaman zaman bölüm bölüm yapılan çalışmaların artık günün şartlarına uygun gerçekleştirilmesini istediler.

HER SÜRÜCÜ BU GÜZERGAHTA ÇİLE ÇEKİYOR..

Simav-Sındırgı-Akhisar-Manisa güzergahının Ege Bölgesinin en büyük kenti ve en çok Simavlının yaşadığı şehre en kısa yol olduğunu da hatırlatan vatandaşlar, “Ne yazık ki yılan hikayesine dönen ve her sürücünün çile çektiği Simav-Sındırgı güzergahının kötü oluşu vatandaşları Simav-Demirci-Salihli, Simav-Uşak güzergahlarını tercih etmeye zorluyor. Bu da İzmir ve güzergahtaki şehirlere gitmek için daha fazla kilometre kat etmek, daha fazla zaman ve akaryakıt harcamaktır. Artık bu çile son bulmalı” dediler.

BAŞKAN YAVAŞ DA YOLUN TAKİPÇİSİ..

Simav-Sındırgı güzergahının yapılmasını Simavlılar kadar en çok Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da istiyor. Hükümetin her Aralık döneminde bütçe ve yatırım programında Simav-Sındırgı yol güzergahının yapım ödeneğinin olup olmadığını araştıran, takip eden başkan Yavaş, Sındırgı’nın iç Ege’ye en yakın güzergahına bağlantının Sındırgı-Simav yolu olduğuna dikkat çekiyor.