Menü Kapat

Simav’da 2 gün süreyle enerji kesintisi yaşanacak

Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Eynal-Simav arasındaki birinci ana hattaki değişikliğin 2 gün sürecek bağlantı ve dolumu nedeniyle şehrin yarısına enerji verilemeyeceğini açıkladı.

ÇALIŞMALAR 2 GÜN SÜRECEK

Başkan Kalay, Simav‘ın ısıtma ihtiyacını karşılamak için önemli bir potansiyele sahip jeotermal enerjinin kullanımına vurgu yaparken, Eynal-Simav ana hattındaki değişikliğin 2 gün sürecek bağlantı ve dolum işlemi nedeniyle şehrin yarısına enerji verilemeyeceğini açıkladı.

KESİNTİYİ, MUHTARLAR VASITASIYLA DUYURDU

Simav Belediyesi’nin mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıda enerji kesintisi hakkında bilgi veren Başkan Kalay şunları söyledi;

“Simav’ın daha etkili bir şekilde ısıtılmasını sağlayabileceğimiz ana hattın döşenmesi için son bir çalışmaya gireceğiz. Eynal yolundaki ana hat bağlantısını Otogar altındaki ısı merkezimize bağlayarak hattı yeniden su ile dolduracağız. Bu nedenle Sırapayam, 4 Eylül, Kekliktepe, Yenimahalle, Karşıyaka, Tepecik, Hisarardı ve Tabakhane gibi mahallelerimize en az 2 gün süreyle ısı sağlayamayacağız. Ayrıca Eynal kaplıcaları bölgesindeki enerji bölgemizdeki kuyuların bakımlarını da bu süre içinde gerçekleştirerek yeni ana hattımıza bağlayıp enerji miktarımızı artıracağız. Abonelerimize vereceğimiz bu sıkıntıdan dolayı özür dileriz. Ancak yaşanacak 2 günlük kesintinin ardından daha güzel günleri yaşayacağımıza inanıyorum. İlgili mahallelere bakan Muhtar arkadaşlarımızın bu durumu mahallelerindeki abonelere anlatmalarını rica ediyorum”