Menü Kapat

MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Simav Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Hidayet Şahin ve beraberindeki heyet, Hükümet Binası yanındaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşının okunmasının ardından Eynal Kaplıcaları Firuze Düğün Salonunda yemekte bir araya geldi.

Her zaman demokrasinin en temel taşlarından biri olarak ifade edilen köy ve mahalle muhtarlarının Eynal Kaplıcaları Firuze Salonunda düzenlenen muhtarlar günü programına Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali Göncü, Simav İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Ayten, Simav AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa, İl Genel Meclis Üyesi Ali Osman Ergün, ilçedeki resmi daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Hidayet Şahin;  “İlkini 19 Ekim 2015 tarihinde kutladığımız Muhtarlar günü hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bugünde bizlerin yanında olan siz değerli dostlara teşekkürü bir borç biliyorum. Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 Sayılı genelgesiyle muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bugünün muhtarlar günü olarak ilan edilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, TBMM’ye ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR..

Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları arasındaki ilişkilerinde önemli bir rol oynarken, devlet ve vatandaş arasında bir köprü vazifesi gördüğüne de dikkat çeken Şahin; “Muhtarlığın merkezi yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü muhtarlık müessesesi siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Muhtar demokrasinin temel taşıdır”. Bizler devletin güler yüzü ve şefkat eliyiz. Tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN KALAY; “4,5 YILDIR MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTEYİZ”..

Muhtarlar günü programının ikinci konuşmacısı Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay oldu. Kalay konuşmasına tüm muhtarların gününü kutlayarak başladı. Başkan Kalay konuşmasının devamında; “Yaklaşık 4,5 yıldır muhtarlarımızla birlikte Simav için çok güzel hizmetlere imza attık. Bundan sonra da daha iyi hizmetler yapacağımızdan şüphem yok. Simav Belediyesi olarak muhtarlarımızdan gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmedik. Rabbim yapılan hizmetlerimizi daim etsin. Simav’ımız için gece gündüz çalışarak, elimizden geldiğince bu şehri daha ileriye taşımak için tüm gücümüzle gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

KAYMAKAM KARALOĞLU, “SEÇİM DÖNEMİNE GİRDİK. MUHTAR ADAYI OLACAK MUHTARLARIMIZDAN BİRBİRLERİNİ KIRMADAN SEÇİMLERE GİRMELERİNİ RİCA EDİYORUM”

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle düzenlenen kutlama yemeğinin son konuşmacısı Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu oldu. Kaymakam Karaloğlu muhtarlara seslenerek, “Her biriniz benim birer mesai arkadaşımsınız” dedi. Kaymakam Karaloğlu konuşmasının devamında; “Simav’da göreve geldiğimden bu yana mahalle ve köylerimizde ziyaret etmediğim Karataş Bölgesi diye bilinen bölge kaldı, tüm muhtarlarımızı olduğu yerde, olduğu köyde ziyaret etmeye gayret ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Devlette, yerel yönetimleriyle, merkezi yönetimleriyle vatandaşları anlamaya, onların isteklerini, onların taleplerini yerine getirmeye gayret eden kuruluşlar var. Bu yönetimlerin içerisinde, anayasal kurumlar içerisinde en merkezi olan kurumumuz muhtarlıktır. Seçim dönemine girdiğimiz bu zamanda belki birçok muhtarımızın son muhtarlar günü, seçimden sonra belki yeni çalışma arkadaşlarımız olacak. Seçim dönemimiz yaklaşıyor, makam ve mevkiler gelip geçici bu yüzden seçimlerde aday olacak muhtarlarımızdan birbirlerini kırmadan seçimlere girmelerini istiyorum. Seçimler bitince yine aynı köyde, aynı mahallede birlikte yaşayacaksınız. Bu süreci iyi bir şekilde tamamlamanızı sizlerden rica ediyorum. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.