Menü Kapat

SİMAV’DA 7 BELEDİYE BAŞKANI 119 MUHTAR SEÇİLECEK

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde seçmen olarak kayıtlara geçen kişi sayısının 61 milyon 441 bin 882 olduğu açıklanırken 81 il, 973 ilçe ve bunlara bağlı 390 beldede belediye başkanı seçilecek. Simav’da ise 7 belediye başkanı ile 119 muhtar seçimi yapılacak.

31 Mart Yerel Seçimlerinde; son yıllarda belde ve ilçe belediyeliklerinde bulunan mahallelerdeki muhtarlıkların eleştiri alması bir yana Türkiye genelinde toplam 50 bin 336 muhtar seçimi de gerçekleştirilecek. Şehirlerin Belediye Başkanlığı seçimlerinde en fazla başkan adayı sayısı yine İstanbul olurken edinilen bilgilere göre Türkiye’nin mega kenti İstanbul’da seçim çalışmalarını sürdüren 52 başkan adayının akıbeti bir hafta sonra 31 Mart Pazar akşamı belli olacak. 31 Mart Yerel Seçimlerine Simav açısından bakacak olunursa Simav’ın 82 köy, 6 belde ve ilçe merkezine bağlı 19 mahallesinde İlçe Seçim Kurulunca belirlenen ve seçmen kimlik kartlarıyla kesinleşen 51 bin 151 seçmen biri seyyar sandık toplam 201 sandıkta oy kullanacak bu sandıklar için de 201 sandık kurulu oluşturulacak.

SEYYAR SANDIK..

Sağlık ve fiziki durumları uygun olmayan ve seçmen olarak kayıtlarda yer alıp İlçe Seçim Kurulu’nun ilan ettiği tarihe kadar durumlarını belgeleyip adreslerini bildiren vatandaşlar için de ilçe merkezinde oluşturulacak Seyyar Sandık ile engelli ve hasta vatandaşlar da oylarını kullanabilecekler.

İLÇE MERKEZİ, BELDE VE KÖYLERDE OY KULLANMAK..

Simav İlçe Seçim Kurulu ayrıca oy kullanma süreci konusunda Yüksek Seçim Kurulu’nun kararını hatırlatarak; ülkemizin doğu illerinde 31 Mart Pazar sabahı saat 07.00’da başlayıp saat 16.00’da sona erecek sürecin batı illeri ve bunlardan Kütahya ve ilçelerinde sabah saat 08.00’de başlatılacak oy kullanma işlemlerinin aynı gün saat 17.00’de son bulacağı bildirdi.

Seçmenlerin Simav merkezde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclisi Üyeliği ve Mahalle Muhtarlığı için, beldelerde belde belediye başkanlığı, belde belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve belde mahalle muhtarlığı için ayrı ayrı oy kullanırken köylerde yaşayan seçmenler ise il genel meclisi üyeliği ile köy muhtarlığı için oy kullanacaklar.