Menü Kapat

SİMAV’DA YKS İÇİN İLK SİMÜLASYON SINAVI YAPILDI

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hafta sonunda düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) simülasyon sınavı başarıyla gerçekleşti. ÖSYM’nin yaptığı YKS sınavlarını aratmayan denemeye; liselerin son sınıflarında eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrenciler, tekrar üniversite giriş sınavlarına katılmak isteyen mezunlarla birlikte yaklaşık 470 aday katılırken simülasyon sınavında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 21 öğretmen de gönüllü ve ücretsiz olarak görev aldı.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) simülasyon sınavı başarıyla gerçekleşti.

Simav’da ÖSYM’nin her yıl yurt genelinde eş zamanlı olarak yaptığı YKS’yi aratmayan bir şekilde Muradınlar Mahallesindeki Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesinde bulunan Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu salonlarında gerçekleşen sınavda, yerleşke güvenlik görevlilerinin giriş kontrolü ve üst aramaları yapmasıyla sabah saat 10.00’da başlayan sınav maratonu saat 13.00’de sona erdi.

21 SALONDA 21 ÖĞRETMENLE SINAV DENEYİMİ..

Üniversitenin yerleşkesindeki 21 salonda 21 salon görevlisinin gönüllü olarak yer aldığı 3 saat süren sınavlarda sorun yaşanmazken ilk kez gerçekleşen simülasyon sınavına ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven şu açıklamada bulundu; “Önümüzdeki Nisan ve Mayıs aylarında da gerçekleştirilecek bu simülasyon sınavlarında, öğrencilere gerçek sınav deneyimi sunmak, onları girecekleri sınavlara motive etmek istedik. Bu uygulama ile öğrencilere; YKS’de karşılaşacakları stresi azaltma ve olası sıkıntıları önceden çözme imkanı sunmuş olacağız. Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü böylece öğrencilerin YKS hazırlık süreçlerini daha bilinçli ve verimli bir şekilde geçirmelerine destek vermiş olacak” dedi.

ORTA ÖĞRETİM-YÜKSEK ÖĞRETİM KARDEŞLİĞİ..

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve başarıyla tamamlanan birinci simülasyon sınavında öğrencilerine kapılarını ve salonlarını açan Simav Teknoloji Fakültesi Dekanlığına, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne, deneme sınavında gönüllü olarak görev alan öğretmenlere, yerleşkenin özel güvenlik personellerine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Güven, “Orta öğretimle yüksek öğretimin kardeşçe gerçekleştirdiği bir sınavı geride bıraktık. Bundan sonra Nisan ve Mayıs aylarında da sınav tekrarları yaparak üniversite giriş sınavlarında yükselen bir başarı ivmesi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.