Menü Kapat

SİMAV’DA MUHTARLARA ÖNEMLİ UYARILAR!

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Simav’a bağlı 82 köyün muhtarlarının belirlenerek mazbatalarını almalarından sonra Simav Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının ‘Birlik Olağan Meclis Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Simav Kaymakamlığı Konferans Salonunda yapılan Meclis toplantısında Birliğin Encümenine İl Genel Meclisi üyelerinden İbrahim Karataş ve Mahmut Karaduman ile Köy muhtarları arasından da Başkonak Muhtarı Kadir Ediz ile Gümüşsu Muhtarı Halil Demir yapılan oylamalar sonucunda bir yıl süre için seçildiler.

KAYMAKAM KARALOĞLU KÖY MUHTARLARINA GÖREVLERİNİ ANLATTI

Sadece 82 köyün muhtarının yer aldığı Meclis toplantısına katılarak muhtarlara hitaben konuşan, muhtarlık görevinin önemine vurgu yapan Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, ilk kez seçilen, az bir oy farkıyla seçilen muhtarların kimler olduğunu sorarak seçim döneminde yaşananların seçim döneminde kaldığının altını çizdi.

TASARRUF DÖNEMİNE GİRDİK

Ülke geneli seçimlerden sonra bir tasarruf dönemine girildiğini, muhtarların talep edecekleri hizmetlerden acil ve zorunlu olmayan isteklerine maalesef ‘evet’ cevabı veremeyeceklerine dikkat çeken kaymakam Karaloğlu; “Köylerde bulunan ya da yapmak istediğiniz düğün salonlarına destek verebileceğimiz paramız yok. Köyünüzde yeni başlayacak olan zorunlu olmayan hiçbir şeye söz verip bize güvenip de başlamayın. Çünkü verebileceğimiz bir destek yok. Köylerimizdeki mevcut sıkıntılarımızı meclis üyelerimizle birlikte gezerek öğreniyoruz. Birçoğunu zaten biliyoruz. Elimizde iki bütçe var birisi KÖYDES. Devlet tarafından gönderilen yatırım programı oluşturduğumuz toplam beş ya da altı tane işi tamamlayabileceğimiz, yani su deposu, yol ağlarıyla alakalı yapacağımız işler.” Dedi

 

KÖYLERDE SU PROBLEMİ VAR

Simav Köylerinde ciddi şekilde su problemi çeken, su depoları ciddi anlamda hasarlı olan, sağlık açısından sorun yaratan su problemlerinin KÖYDES projeleri olarak çözüleceğini belirten Karaloğlu; “Yol konusunda da yine yarım kalmış veya yeni yapılacak olan yollar noktasında vatandaşımıza yardımcı olacağız. İkinci bütçe dediğimiz kısım da sadece ve sadece geçen yıl bayramlarda yoğun su kullanımı olduğu zamanlarda ve sene boyu yaklaşık 2,5 milyon TL’ye yakın; su patlağı, su borusu ve su pompası gibi arızaların olduğu kısımlara ödeme yapılmış. Bunu da Özel İdare Müdürlüğünün bize ayırmış olduğu birlik payından karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

KÖYLERDEKİ SEÇMENLERE TUTAMAYACAĞINIZ SÖZLER VERMEYİNİZ

Kaymakamlığa muhtarlar tarafından yoğun bir şekilde dilekçe başvurusu olduğunu,  Muhtarların istediğinde hemen dilekçe vermemeleri, önce önemli bir konu varsa bunu resmi kurumdaki arkadaşlarla görüşmelerini köy muhtarlarından isteyen Karaloğlu; “Bu doğrultuda bana bilgi verilir. Eğer dersek ki tamam bu yapılacak işi yapalım, o zaman dilekçe verirseniz daha iyi olur. Muhtarlarımızın dilekçe hakkı her zaman bakidir. Muhtarlarımız köylerimizdeki seçmenlerine tutamayacakları sözleri vermesinler. Bizim bu verilen sözleri karşılayabilecek bütçemiz şuan için maalesef yok. Eğer köyümüzde muhtarlarımız köyün ileri gelenleriyle ya da yardım sever halkıyla bir şey yapacaklarsa bizler destekçiniz oluruz. Siz muhtarlarımızdan beklediğimiz ve istediğimiz; köyünüzdeki fakir fukarayı tespit edip kaymakamlık makamına bildirmenizdir” dedi.

KÖY KANUNU’NU OKUYUN

“Devletin ilçelerdeki temsilcisi kaymakam ise köylerdeki temsilcisi de muhtardır” diyerek sözlerini sürdüren Karaloğlu, “Köy muhtarlarımız Köy Kanunu açıp okumalı, ne yapmak zorundasınız, neyi yapmak zorunda değilsiniz öğrenebilirsiniz. Köylerimizin güvenliğinden muhtarlarımız sorumludur. Köye giren çıkan yabancılardan, köy içerisindeki hırsızlıklardan muhtarlarımız sorumludur. Böyle bir durumda güvenlik güçlerimize haber vermekle muhtarlarımız sorumludur. Eğitim noktasında köylerimizde maddi ve manevi durumu zayıf olan ihtiyaç sahibi kişiler kaymakamlığımızın sorumluluğundadır. Böyle durumlarda da muhtarlarımızın bizlere haber vermelerini istiyoruz. Seçim sürecinde bugüne kadar yapmış olduğunuz propagandalar, birbirinize karşı söylemiş olduğunuz söylemler, seçimde oy veren vermeyen vatandaşlar seçim bitiminde artık geride kaldı. Muhtarlarımızdan istediğim bundan sonra oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza ayrıştırmadan eşit bir şekilde hizmet etmek olacaktır. Vatandaşlarımız artık sizler için eşittir. Bundan sonra tüm muhtarlarımızdan istediğim; köyünün tüm bireylerine eşit şekilde hizmet etmeleri olacaktır.” şeklinde konuştu.

KÖYLERDE AKILLI SU SAYACINA GEÇİN

Köylerdeki en büyük sorunlardan bir tanesinin de muhtarların vatandaşlardan su parası toplamaması olduğuna dikkat çeken Kaymakam Karaloğlu; “Akıllı su sayacı kullanımına geçerek muhtarlarımızın rahatça su parası toplayabilmesi gerekmektedir. Köylerimizde genel olarak su problemi yok, suyu kullanma problemi var. Köylerimizdeki vatandaşlarımızın su kullanma alışkanlıklarını göz önünde tutarsak biliniz ki hiçbir zaman su yetmeyecektir. Bu sorunun en basit yöntemi köylerimizde akıllı su sayaçlarını tüm hanelere uygulamak olacaktır. Yeni seçilen muhtarlara tavsiyem: köylerde kullanılan sularımızda akıllı su sayaçlarına geçmeleri olacaktır.” dedi.

MUHTAÇ, YAŞLI, ENGELLİ, DEZ AVANTAJLI VATANDAŞLARIMIZI BİZLERE BİLDİRİN

Sözlerinin sonunda sürdürdüğü köy ziyaretlerine devam edeceğini de açıklayan Karaloğlu, “Köy ziyaretlerimiz zaman zaman devam edecek. Öncelikle gitmediğimiz köylerimize ve yeni seçilen muhtarlarımıza ziyaretlerimiz olacak. Son olarak; köyünüzdeki muhtaç insanları, yaşlı insanları, engelli insanları ve dez avantajlı insanları bize bildirilmesi muhtarlarımızın en başta gelen görevidir. Yeni dönemde seçilen muhtarlarımıza başarılar dilerim, doğruluktan ve adaletten ayrılmamalarını temenni ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.