Menü Kapat

SİMAV’IN, AKILLI, ÇAĞDAŞ, GÜVENLİKLİ VE ÇEVRECİ İLK ÜRETİM MERKEZİ; “ERK GROUP”

Simav’ın tekstil dünyasına 2015 Ekiminde girmesiyle ilçedeki hazır giyim sektörüne önemli bir ivme kazandıran ERK Group, 90 tekstil çalışanıyla ilk kez  yer aldığı sektörde 9 yıl sonra çağdaş bir merkeze taşınırken bugün için 250 çalışanıyla geleceğe umutla bakıyor.

2015 yılında Simav-Eynal yolunun 15 Temmuz Şehitler Caddesinde kiralık bir iş yerinde Türkiye’nin birçok ünlü markasına giyim üretmekle Simav’da üretim ve istihdama ivme kazandıran ERK Group Sahibi Ercan Göl, Simav’da birçok iş insanıyla birlikte kurdukları SİMSAN KOBİ Sanayi Sitesindeki kendi-ne ait fabrikasına taşındı. 

SİMAV’IN EN ÇEVRECİ İSTİHDAM MERKEZİ OLACAK..

Gökçelik’ten sonra sitedeki fabrikasını tamamen akıllı bir üretim merkezine çeviren, 7 bin 200 metrekare kapalı alanı olan ve ısınmada, yıkamada ve bazı alanlarda doğalgazın kullanıldığı ERK Group üretim tesislerinde en önemli hedeflerden birisi de fabrikanın çatısında oluşturulacak GES projesiyle kendi tüketeceği elektriği kendisi üretecek. Yağmursularını zeminde oluşturduğu depoya otomatik olarak depolayıp ardından da arıtmadan geçirdikten sonra lavabo ve tuvaletler başta olmak üzere bahçede uygulanacak her türlü fidan, çim ve çiçeklerin gelişiminde kullanacak olan ERK Group, bu alanda da Simav’a örnek olacak.

ÜRÜNLER YIKANIP ÜTÜLENİYOR..

Fabrikada kesim, dikim, ütü-paket ve ürün yıkama gibi bölümlerin ayrı ayrı katlarda olduğunu, 1700 metrekare kapalı alanın çalışılan yerlerinin kamerayla kayıt altında tutulduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren iş insanı Ercan Göl, “Üretim tesislerimizde en önemli güvenlik sistemlerimizden birisi de yangınlara karşı aldığımız tedbirler ve hayata geçirdiğimiz erken uyarı sistemlerimizdir. Fabrikamızın herhangi bir noktasında ısının artması, duman çıkması ve alevlerin olması gibi olumsuzluklarda anında uyarı sistemi alarm durumuna geçmekte ve ilgili görevlilere eş zamanlı bildirmektedir. Bu yönden elektrik, doğalgaz, görüntüleme ve birçok uyarı sistemlerimizle binamız Simav’da örnek gösterilecek akıllı bir tesis haline gelmiştir” dedi.

SİMAV’DA ÖZELLİKLERİ, GÜVENLİK SİSTEMLERİ, SAĞLIKLI ÜRETİM TESİSLERİYLE KURUMSAL BİR FİRMA OLDUK..

Simav’da tekstil olarak adlandırılan ve hazır giyim sektörünün ulusal ve uluslar arası markalarına ürün sunan ERK Group olarak kurumsallaşmış ve bunu gerçekleştirirken marka olmuş bir firma örneği oluşturduklarını da anlatan Ercan Göl, “ERK Group olarak dünya ülkelerine hizmet veren bir merkeziz. Bunu sağlamak için her türlü sertifika ve izin belgelerine hatta ulusal ve uluslar arası denetimlere açık bir kuruluşuz. Günümüzde 250 kalifiyeli çalışanımızla üretimimizi sürdürürken en önemli hedeflerimizden birisi de direkt olarak ihracatımızı kendimizin yapacağı günleri planlıyoruz. O günler de pek uzakta değil” ifadesinde bulundu.

TEKSTİL ALANINDAKİ YAŞANMIŞ GÖÇLERİ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTİYOR..

ERK Group olarak Simav’da gelişerek günümüzde Türkiye’nin tekstil alanındaki önemli firmaları içinde yer almayı başardıklarını da hatırlatan Göl, “Hatırlanacağı gibi Simav’da ilçe ve belde belediyelerinin destekleriyle alanımızda birçok girişim ve üretimler yapılmış ama uzun soluklu olmamış. ERK Group olarak bu alandaki hedefimiz, tesislerimizi kurduğumuz, ailelere ekmek kapısı olduğumuz, vergimizi ödeyip gelecekle ilgili hayaller kurduğumuz Simav’da tekstil alanında geçmişte yaşanan göçleri Simav’a döndürmek istiyoruz. Bunda da kararlıyız. Çünkü yaşandığı gibi artık geçim sorunu büyük şehirlerde daha da artmakta, çalışanlar yüksek kira parası gibi bazı yüklerden, pahalılıktan korunmak için şehirlerine dönüş hazırlığındadır. ERK Group olarak bizlerde onlara kapılarımızı açmaya hazırız” dedi.

SAĞLIKLI ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ..

Üretim tesislerinde her artan kumaş parçasının mutlaka geri dönüşümde değerlendirildiğini de hatırlatarak atık üretmeyen bir tesis olduklarının altını da çizen Göl, “İnsan sağlığının sürdürülebilirliği temiz hava ve sağlıklı ortam kadar temiz ve sağlıklı giyimdir. Bir iğne kırığının bile üretim sözleşmelerinin tek taraflı iptal edilmesine neden olduğu sektörümüzde bizler, öncelikli olarak sağlıklı ve güvenli giyim üretmenin hayalinden asla vaz geçmeyeceğiz.. Çünkü sağlıklı giyim sağlıklı hayatı getirir” diyerek sözlerini tamamladı.