Menü Kapat

SİMAV’IN DEMİRCİKÖYBELEDİYE BAŞKANI CAHİT ONAR; “DOĞALGAZ HAYALİMDİ”

Kütahya ilçelerinin doğalgazla tanışması konusunda sürdürülen çabaların en güzel örneği Simav’ın 6 beldesinden birisi olan Demirciköy Beldesinde görüldü. Bölgesel olarak Çinigaz Şirketinin doğalgaz sunma ve şebeke kurma çalışmalarını yakından takip eden ve gerektiğinde beldedeki çalışmalara destek sunan Demirciköy belde halkı önümüzdeki kış sezonunda bazı bölgelerine doğalgaz verilmesini umutla bekliyor.

Simav’ın Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının önündeki doğalgaz ana hattına bağlı olarak Çavdır, Beyce mahallelerinin ardından Demirciköy beldesine ve beldeye bağlı Öreğler mahallesine kadar döşenen doğalgaz hattıyla ilgili olarak beldenin başarılı Belediye Başkanı Cahit Onar Kütahya’nın Sesi Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

DOĞALGAZ İSTEĞİNİ İLK KEZ 2019’DA DUYURMUŞ..

Beldenin Talat Öztürk caddesinde döşenen doğalgaz boru hattını incelerken bulduğumuz başkan Onar, belediye başkanlığı öncesinde 2019 yılında Enerji Bakanının Hisarcık’a geldiğinde doğalgaz konusunda ilk isteğini dile getirdiğini hatırlattı. Sonraki süreçte Simav’a kadar döşenecek doğalgaz hattının güzergâhına bağlı olarak Demirciköy ve ötesine uzamasının hiç de zor olmayacağını, yeterli ve önemli sayıda aboneye ulaşılabileceğini Çinigaz yetkililerine sıkça ilettiklerini kaydeden başkan Onar, “Elimizi bağlayan; ‘Bir beldeye doğalgaz verilmez’ kararını Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay beldesine doğalgaz verilmesini göstererek boşa çıkardık. Bugün beldemize, Öreğler mahallemize çekilen 65 kilometrelik hattın güncel bedeli 1.5 milyon dolardır ve Çaysimav’a kadar döşenecek ek hat bu bedele dahil değildir” dedi.

SİMAV MERKEZDEN ÇOK ABONE SAYISI VAR..

Simav’a referandum kararıyla 2022 yılında mahalle olan ve Beyce’nin güzergâhta olmasının da avantajıyla doğalgaz hattına sahip olduğunu hatırlatan başkan Onar, “Beyce’de TOKİ tarafından yapılan konutlar, bir üniversite kampüsü haline gelen 180 konuta eşdeğer Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi ve yemekhaneleri doğalgaz ile tanışırken Demirciköy olarak da önemli abone sayılarına ulaşıldı. Demirciköy merkezde şu ana kadar 480, beldemize bağlı Öreğler’de 218 ve doğalgaz hattı döşenecek olan Çaysimav mahallemizde de 43 abone var. Her gün abone sayısı artıyor. Simav merkezde bile Demirciköy beldesindeki abone sayısı kadar enerjiyi kullanan abone yok” dedi.

DOĞALGAZ HAYALİMDİ..

Yapımı bitmek üzere olan 98+2 toplu konutun bulunduğu konutları hem doğalgaz hem de olası bir kesinti için katı yakıtlı olarak planladıklarını da sözlerine ekleyen Demirciköy Belediye Başkanı Cahit Onar; “Demirciköylü bir vatandaş olarak belediye başkanı seçilmeden kurduğum doğalgazın beldeme gelmesi en büyük hayalimdi. Günümüzde katı yakıttan ucuz ve çevre kirliliği oluşturmayan doğalgazın Demirciköy’e gelmesinin önünün açılması ise benim bir belediye başkanı olarak en büyük mutluluğumdur. Bu hayalin gerçekleşmesini ve bu mutluluğun yaşatılmasındaki katkılarından ve desteklerinden dolayı da Kütahya Milletvekili seçilen eski belediye başkanımız Adil Biçer ve AK Parti Simav İlçe Başkanımız Ahmet Kulat ile birlikte Çinigaz’ın çalışkan yöneticisi, sahibi Rasim Akdoğan’a teşekkür ederim” diyerek açıklamasını tamamladı.