Menü Kapat

Simav’ın Dev Geleneğine “Çevre Hatmi”

Simav Belediyesi önderliğinde Simav ve çevre halkının destekleriyle geleneksel olarak gerçekleştirilen Büyük hayır ve Toplu Sünnet Şöleni programındaki “Çevre Hatmi” için Simav Müftülüğü’nün önderliğinde Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Simav Müftüsü Hasan Serçe ve Simav Müftülüğü Şube müdürü Feyzullah Küçükçakır, Simav belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke’nin katılımıyla yaklaşık 50 din görevlisi ve hafız öğrenciler tarafından yapıldı.

Eynal kaplıcaları ile Simav’ın Hüsüm Mahallesi arasındaki Ece sultan Türbesinde toplanan hafız öğrenciler ve din görevlileri önce Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın çevre hatmi ve duaların koruyuculuğuna ilişkin konuşmasını dinlediler. Kış dönemiyle adeta ölmüş olan tabiat bahar yağmurları ile birlikte güzelliğini ortaya koyduğunu,  Hıdrellez ile birlikte ülkemizin genelinde çok sayıda etkinliklerin yapıldığını ifade eden Demirtaş şöyle devam etti; “Simav’da büyük hayır ve toplu sünnet şöleninden önce yapılan çevre hatmi bu etkinliklerin en zirvesinde. Bu ilkbahar günlerini bizler şükür günü olarak kutlamalıyız. Allah’a verdiği nimetlerden dolayı şükretmeliyiz. Bizler Allah’a şükretmeyi Kur’an-ı Kerimi okuyarak göstermeliyiz. Bizler bugün burada bu güzel ilçemizin etrafında dolaşırken Kur’anlar okuyarak, dualar ederek Allah’a olan şükrümüzü yerine getireceğiz. Bu etkinlikte yer alan tüm hafızlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Simav ilçemizin çevresi adeta bir ihata duvarı gibi dualarla örülerek manevi anlamda musibetlerden korunması için bu etkinlik yapılıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Dualarımız kabul olsun’ dedi.

Daha sonra tekbirlerle Ece Sultan Türbesinden başlayan dualı yürüyüş, Eynal Kaplıcalarına gelindiğinde ikiye bölündü, din görevlilerinin 15 Temmuz Kur’an Kursu hafız öğrencileri paylaşarak önceden belirlenen yerlere araçlarla taşınması sağlandı.

Her gurubun Simav çevresinde belirlenen noktadan diğer belirlenen ikinci noktaya kadar Kur’an-ı Kerim okuyarak yürümesi ve diğer ekiple buluşması şeklinde tamamlanan çevre Hatmi, akşam saatlerinde sona erdi.

Yapılan Çevre Hatmi ve Büyük Hayır ve toplu Sünnet Şöleni günü yapılacak son dua ile ilgili  olarak geleneksel duaya ilk kez katılan Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile Simav Müftüsü Hasan Serçe ve Simav Müftülüğü Şube Müdürü Feyzullah Küçükçakır’a, din görevlilerine ve hafız öğrencilerine katılımları, destekleri için ayrı ayrı teşekkür ederek, “Geleneklerin en önemli yönü sahip çıkılması ve sürdürülmesidir. Bu açıdan hepinizi ilçe halkımız ve belediyemiz adına kutluyor, teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun” dedi.