Menü Kapat

SİMAVLI EĞİTİMCİ YAZARI BAKAN YARDIMCISI KUTLADI

Simav ilçesinden eğitimci-yazar Ahmet Demircan, müdür yardımcısı olarak görev yaptığı Bilecik ilinin Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesine ziyarette bulunan Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Nazif  Yılmaz tarafından tebrik edildi.

Simav eğitim camiasının yakından tanıdığı ve çeşitli görev ve etkinliklerden dolayı Simav ziyaretlerinde bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Kütahya’nın belki de en üretken eğitimci yazarı olan Ahmet Demircan ile görev yaptığı Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesine yaptığı ziyarette bir araya geldi.

DEMİRCAN’IN ESERLERİ KONUŞULDU..

Eğitim ve öğretime gönül vermiş iki ismin Bozüyük’te bir okulda karşı karşıya gelmesinde ortak konu eğitim ve kitaplar olunca hemşerimiz Ahmet Demircan’ın Simav’n Kurtuluş Savaşı dönemi ve geçmişten günümüze bölge kültürünü konu ettiği kitapları sohbet konusu oldu.

BAKAN YARDIMCISINA KİTAPLARINI HEDİYE ETTİ..

Görüşmede Simav’a birkaç kez görevli olarak geldiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Yılmaz, eğitimcilerin aynı zamanda yazılı ve görsel eserlerle topluma ve eğitim camiasına yararlı olmalarının takdir edilecek bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Ziyaret sonunda Simav’ın eğitimci yazarı Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Demircan, bakan yardımcısı Nazif Yılmaz’a yayımladığı eserlerinden bazı örnekleri imzalayarak takdim etti.

EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET DEMİRCAN KİMDİR?

1984 yılında Kütahya’nın Simav İlçesine bağlı Naşa beldesinde doğdu. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halk Edebiyatı Bölümünde âşıklık geleneği üzerine hazırladığı teziyle yüksek lisansını yaptı. Günümüzde ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde hâlâ doktora eğitimine devam etmektedir.

2007 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmakta, üniversite yıllarından beri derleme ve arşiv çalışmaları yürütmektedir. Muhtelif internet sitelerinde, ulusal ve yerel dergi ve gazetelerde edebiyat ve tarih içerikli 200’e yakın yazısı yayımlanmıştır. Eğitim alanında gösterdiği başarılar nedeniyle bugüne kadar; teşekkür, takdir, maaşla ödüllendirme gibi 10’dan fazla ödül sahibidir.

2019 yılında TÜBİTAK Liseler Arası Yarışma’da danışmanlığını yaptığı proje ile Türkiye 3.’lüğü elde etmiş aynı yıl Bilecik’te öğretmen temsilcisi seçilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Ankara’ya davet edilmiştir.

AHMET DEMİRCAN’IN YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI:

1. Birinci Meclis Kütahya Mebuslarından Yusuf Cemil Bey’in Kütahya Günlükleri

2. İç Ege Yörükleri

3. Dervent’ten Derbent’e

4. Simav Mânileri

5. İlk Nüfus Sayımında Dağardı Kazası

6. 19. Yüzyılda Kütahya Etyemez Köyü

7. Simav Tarihinden ve Kültüründen Notlar

8. Naşa Ağzı Sözlüğü

9. Hüdâvendigâr Vilâyeti Sâlnâmelerinde Simav (1870-1907)

10. Germiyan Diyârından

11. Eğrigöz Kazası Nüfus Defteri

12. Bir Cönkün Dilinden Âşık Ömer Şiirleri

13. Osmanlı Arşivlerinde Bozüyük

14. Antik Çağda Simav

15. Osmanlı Arşivlerine Göre Şaphane Tarihi

16. Birinci Meclis Kütahya Mebuslarından Yusuf Cemil Bey’in Simav Günlükleri

17. Birinci Meclis Kütahya Mebuslarından Yusuf Cemil Bey’in Şiirleri