Menü Kapat

SİMAVLI OTO TAMİRCİSİ YENEN; “ARACINA BAKMAYAN YOLDA KALIR”

Kış ayların tam ortalarında olduğumuz şu günlerde Simav ve yakın çevresinde kar ve yağmur yağışlarının beklendiği kadar olmamasına rağmen akşamları hava sıcaklığının eksi dereceleri bulduğu görülüyor. Bu duruma dikkat çeken Simav Oto sanayı Sitesinin çevre yolu kenarındaki oto tamircisi Ahmet Yenen gazetemiz acılığıyla uyarıda bulunarak ‘aracına bakmayan yolda kalır’ dedi.

Sanayi Sitesinin çevre yolu panayır alanı karşısında oto tamirciliği yapan Yenen Oto sahibi Ahmet Yenen, yaptığı bilgilendirme ve uyarılarda araç kullanırken gerekli hayati öneme sahip tedbirleri almayan bilinçsiz sürücülerin hem kendi hayatlarını hem de trafikteki diğer insanların hayatlarını da tehlike altına aldığını bununla birlikte gerekli tedbirlerin alındığı bir trafik ortamında buzlu ve karlı yollarda bile güvenle yol almanın mümkün olduğunu açıkladı.

Yenen; “Aklımızdan çıkarmamamız gereken ilk kural alınacak bu tedbirlerin hem sizin hem de sevdiklerinizin hayatını korumasını sağlayacak olduğunu bilmektir” diyerek şu konu başlıklarıyla  bakımı yapılmış bir araçla kışın ve karlı havalarda araç kullanmanın püf noktalarını tek tek açıkladı:

Lastikler İyi Olmalı; Karlı ve buzlu yollarda bırakın arabaları biz insanlar bile çoğu zaman yürümekte zorlanırız. Hele ki ayağımızda kaygan bir ayakkabı var ise yere çakılmadan ilerlemek mümkün değildir. Bu nedenle araçlarımızın trafikte güvenli yol alabilmesi için en önemli tedbirlerin başında lastik seçimi geliyor. Kış aylarında mutlaka kış lastikleri tercih edilmelidir.

Kış lastiklerini tercih etmek için kar yağması beklenmemelidir. Hava sıcaklık ortalamalarının günlük +7 derecelerin altına düştüğünde kış lastikleri tercih edilmelidir. Kış lastikleri aracın yola daha sağlam tutunabilmesini, savrulmamasını ve fren mesafesinin uzamamasını sağlar.

Lastikler ile ilgili bir diğer önemli hususta hava basınçlarının kontrol edilmesidir. Havası inmiş lastiklerin kayganlığının arttığı da unutulmamalıdır. Dış derinliği 3 mm altında bulunan lastikler mutlaka değiştirilmelidir.

Zayıf Akü Yolda Bırakabilir: Mevsimin getirdiği sıcaklık değerleri araçların çalışmak için artık daha fazla enerji duymasına yol açar. Soğuk motoru çevirmekte kışın daha çok enerjiye ihtiyaç olacağından akünün görev yükü de artar. Kış aylarında akü ile ilgili bir problem yaşamamak için aküler kontrol edilmeli, gücü azalmış ise şarj edilmeli ve kutup başlarının temizlenmesi sağlanarak aracın aküden dolayı çalışmama gibi bir olasılığı ortadan kaldırılmalıdır.

Görüş Mesafesi İçin Cam Ve Silecekler Önemlidir: Kışın havaların soğuk olmaması ile beraber tembel sürücüler de çoğalıyor. Hepimiz trafikte seyrederken aracının üzeri karla kaplı, küçük bir delikten yolu görmeye çalışan sürücülere şahit olmuşuzdur.  Artık üşenmekten midir yoksa çok üşümekten midir bilemiyorum her kış trafikte yürüyen kardan arabalar görmeye alıştık. Fakat kışın görüş açısı trafikte hiç olmadığı kadar hayati öneme sahiptir.İyi bir görüş açısı için camlar temiz tutulmalı ve sileceklerin aktif olarak çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Görevini yerine getiremeyen silecekler de yenileri ile değiştirilmelidir. Olması gerektiği kadar da cam silecek suyu bulundurmak gerekiyor. Bu arada cam suyuna ilave edilecek az miktardaki deterjan ve ispirto donmayı engellerken camlarında da daha iyi temizlenmesine katkı sağlayacaktır.

Lambaların Kontrolü Sağlanmalıdır:  Araçtaki bütün lambaları kontrolü sağlanarak çalıştıklarından emin olun. Kar ve buzdan dolayı far ve stop lambalarının aydınlatma performansları düşer bu nedenle bütün lambaların temiz olması önemlidir.  Görüş azaldığında farlar muhakkak yakılmalıdır.

Az Yakıtla Yola Çıkmayın: Trafikte olası uzun beklemelere ve yolda kalmalara karşı az yakıtla yola çıkmayın. Ayda bir kez yakıt sistemindeki nemin donmasını engellemek amacıyla, deponuza bir şişe buz önleyici katık ekleyin. Yakıt deponuzun yarıdan fazlasının dolu olması borulardaki donmayı önleyecektir.

Motor Bakımını Yaptırın: Motor bakımı bu mevsimde daha da çok önem taşıyor. İyi çalışmayan bir motor kışın hiç çalışmayabilir. Bu nedenle motorunuzun bakımını iyi bir serviste yaptırınız. Motor yağını ve yağ filtresini de belirli sürelerde değiştirmek gerekir.

Karlı ve Buzlu Yollarda Araç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?:  Araçla trafiğe çıkmadan önce yapılması gerekenlerin dışında diğer bir önemli husus olan karlı ve buzlu yollarda aracı kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekenler konusunda da oto tamircisi Yenen şunları sıraladı:

*Gazı, freni ve direksiyonu sert kullanmamak ve aşırı hız yapmamak gerekiyor. Yumuşak sürüş olarak tabir edilen yavaş hareketler ilk kuralımızı oluşturuyor.

*Karlı ve buzlu yollarda fren mesafesi normal şartlarda olması gerektiğinden daha uzun olur. Bu nedenle takip mesafesi de olması gerekenden daha uzun olmalıdır.

*Araç kayma halindeyse, panik yapmadan aracın kaydığı yönde direksiyonu çevirmek, araç izine girdikten sonra ise gitmek istediğiniz yönde direksiyonu çevirmek gerekiyor.

*Kaygan ve karlı zeminde önünüzde ilerleyen aracın tekerlek izinde gitmeye çalışmak ve yokuş çıkarken büyük vitesi, aşağı inerken de küçük vitesi kullanmak sizin için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Karlı buzlu havada yokuş aşağı nasıl inilir?

Karlı ve buzlu yollarda sürücüleri en çok zorlayan noktalardan biri de yokuş aşağı nasıl inileceğinin bilinmemesidir. Zor bir zemine sahip rampayı inerken ilk dikkat edilmesi gereken elbette aracın hızıdır. Şayet ineceğimiz rampaya hızlı bir şekilde girdiğimizi düşünürsek aslında geriye çokta yapılacak bir şey kalmadığını görürüz. Bu yüzden karlı ve buzlu yollarda yokuş aşağı inmeye başlamadan önce aracın hızını iyi ayarlamamız gerekiyor. Yukarıda da değindiğimiz gibi aracın lastikleri karlı ve buzlu yollarda oldukça önemlidir. Fakat yokuş aşağı inerken lastiklerin önem derecesi inanın en az on kat daha artacaktır. Yokuşa girmeden önce aracınızı olabilecek en düşük vitese almalı ve kilitlenmeyecek şekilde el frenini bir ya da iki diş kadar kaldırmalısınız.

Aracınızın ara ara hızlandığını hissettiğiniz noktalarda da ufak fren darbeleri ile aracınızı yavaşlatmalısınız. Eğer aracınız hızlanacak olursa bu durumda kontrolünü ele almanız bir daha kolay olmayabilir.