Menü Kapat

SİYASETTE YOK BÖYLE BİR BULUŞMA! SİYASİLER CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BİR ARAYA GELDİ

Simav’ın sürdürülen geleneklerinden birisi olması yanı sıra UNESCO’nun, dünya üzerinde yaşatılan kültür varlıkları listesine dahil ettiği Yarencilik geleneği, Simav’da bir ilkin yaşanmasına neden oldu. 31 Mart yerel seçimleri için bir yarış içinde bulunan ilçedeki siyasi partilerin başkan ve belediye başkanı adayları Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yareninin konuğu oldu.

31 Mart yerel Seçimlerine 35 gün kala, milletvekili genel ve yerel seçimlerinde bir araya gelmeyen hatta bu dönemlerde birbirlerinden uzak durmaya gayret gösteren siyasi partilerin yöneticileri ve adayları Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yareninin sezon açılışı gününe özel konuğu oldular.

TARİHE GEÇECEK BULUŞMA..

Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Belediye Başkanı Adayı Ahmet Kulat, CHP Belediye Başkanı Adayı Bünyamin Kısa, MHP İlçe Belediye Başkanı Adayı Kübra Tekel Aktulun, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı İskender Özdağ ve partinin yöneticilerinden Kemal Kamer, BBP Belediye Başkan Adayı Hasan Basri İnan, partinin ilçe başkanı Gökhan İyiyapıcı, DP İlçe Başkanı Mustafa Baki, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Muhammed Zahit Girgin, konuk oldukları Yaren evinde hem kendilerini tüm yaren üyelerine tanıtma fırsatını yakaladılar hem de yeni dönemin Yaren topluluğuna hayırlı olması temenni-sinde bulundular.

SİYASETİ KAPIDA BIRAKTILAR..

Saadet Partisi Simav Belediye Başkan Adayı Hasan Özbal’ın aynı saatte bir başka randevusu olması nedeniyle katılamadığı buluşmada bir konuşma yapan Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yarenbaşısı Rıza Mert, “2024 sezonunun ilk yaren açılışı ve yemin töreninin olduğu bir akşamda davetimizi kırmayarak, siyaseti kapımızda bırakıp bizlere kendilerini tanıtan başkanlara ve başkan adaylarına  Yarenim adına teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNDE SİMAV’DA BİR İLK..

Yarencilik geleneğinin en önemli kurallarının başında “Yarende siyaset yapmak yasaktır”  kuralının olduğuna da dikkat çeken Mert, “Her partinin ve adayının Simav’ı bir adım öteye götüreceğine, bizler gibi gelenekleri sürdüren sivil toplum kuruluşlarına da geleneksel desteklerini sürdüreceklerine şüphemiz yoktur. Sarı ve Mor Zeybekler Yareni olarak Simav’ın Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan bir arada olmamıza katkı sağlayan ve davete icabet eden herkese teşekkür ederim” diye konuştu.